PRIŠTINA ZABRANILA SPORTSKE AKTIVNOSTI SRPSKIM KLUBOVIMA: FSS odmah stao u zaštitu FS KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2023, 13:27

PRIŠTINA ZABRANILA SPORTSKE AKTIVNOSTI SRPSKIM KLUBOVIMA: FSS odmah stao u zaštitu FS KiM

Stigao je dopis iz policije...

Pojedinim sportskim klubovima na Kosovu i Metohiji stigao je dopis iz policije tzv. Kosova kojim se zabranjuju sportske aktivnosti klubovima koji nisu licencirani po takozvanom kosovskom sistemu, potvrdio je za Tanjug predsednik Fudbalskog saveza KiM Igor Uljarević.

U dopisu, koji je stigao klubovima iz Kosovskog Pomoravlja koji se takmiče u Okružnoj ligi a u koji je Tanjug imao uvid, navodi se da su zabranjene sve sportske aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje ne organizuju tzv. Olimpijski komitet Kosova, sportske federacije i klubovi koji su registrovani po takozvanom kosovskom sistemu. Uljarević kaže da im je policija zapretila privođenjem organizatora i učesnika utakmica.

- Obavestili smo Fudbalski savez Srbije o ovom problemu, ovo je najveći oblik diskriminacije. Naš krovni savez obratiće se državnim organima Republike Srbije i dalje ćemo postupti po njihovoj preporuci - rekao je Uljarević dodajući da su im čak i treninzi zabranjeni i dečje utakmice, te da su okružna takmičenja morali da odlože.

Pre samo nekoliko dana Fudbalski savez tzv. Kosova osudio je fudbalska takmičenja koja na Kosovu i Metohiji organizuje Fudbalski savez Srbije. Iz ove organizacije su saopštili da je FSK punopravni član UEFA-e od maja 2016. godine i naglasili da je ovo „jedina institucija koja organizuje fudbalska takmičenja na Kosovu“.

Nedugo nakon te odluke, Fudbalski savez Srbije (FSS) je oglasio i istakao da će pružiti maksimalnu podršku FS KiM.

- Kao krovna organizacija stojimo maksimalno uz FS KiM, pružićemo svu neophodnu podršku u skladu sa našim mogućnostima i po ovom pitanju usko i intezivno sarađujemo sa državnim organima Republike Srbije - poručili su iz FSS.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.