PREDUGO JE ĆUTAO O ZLOSTAVLJANJU: Jedan od najboljih sportista u istoriji OTVORIO dušu

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2023, 07:53

PREDUGO JE ĆUTAO O ZLOSTAVLJANJU: Jedan od najboljih sportista u istoriji OTVORIO dušu

Ima i titulu Ser.

Sve više je slučajava da poznati sportisti priznaju da su bili zlostavljani u dečijem uzrastu. Tako je i legendarni biciklista Bradli Vigins, jedan je od najboljih i najuspešnih britanskih sportista svih vremena, kojem je kraljica Elizabeta 2013. dodelila titula Ser potvrdio da je bio žrtva.

U razgovoru za britanske medije progovorio je o traumi iz detinjstva, kada ga je trener zlostavljao.

- Kad sam bio mlađi – imao sam oko 13 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << – zlostavljao me trener i to nikada nisam u potpunosti prihvatio. Sve je to uticalo na mene kao odraslu osobu… Samo sam događaje zakopao duboko u sebe. Moj očuh je bio dosta nasilan prema meni - izjavila je britanska legenda priznajući i da već duže vreme pati od depresije.

Kao jedan od glavnih problema, poznati britanski sportaista naveo je problematičnog oca. Geri Vigins bio je talentovani biciklista, ali ga je alkohol uništio.

A post shared by Sir Wiggo (@bradwiggins)

Bredli Vigins je rođen u Gentu, njegov otac je australijski biciklista Greg, a majka Britanka Linde. Kada je Bredli imao dve godine, otac ga je napustio, a on se sa majkom preselio u London

- Bio je moj heroj. Hteo sam se dokazati njemu. Bio je dobar biciklista, mogao je biti sjajan, ali je protraćio talenat. Bio je alkoholičar, manično depresivan, prilično nasilan i uživao je u puno amfetamina i sportskim drogama u to vreme.

Bredli Vigins je u svojoj karijeri uzeo osam olimpijskih medalja (pet zlatnih) i Tur de Frans 2012.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.