PRED NJIM JE BLISTAVA KARIJERA: Luka Mijatović srušio rekorde Jana Torpa i Majkla Felpsa

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2024, 15:37

PRED NJIM JE BLISTAVA KARIJERA: Luka Mijatović srušio rekorde Jana Torpa i Majkla Felpsa

Ipak, teško da će se odlučiti da pliva za Srbiju.

Plivač srpskog porekla Luka Mijatović (14) u samo dva dana postavio je treći rekord u Sjedinjenim Američkim državama. Dečak koji pliva pod američkom zastavom je nadmašio čuvenog Majkla Felpsa u tom starosnom dobu u trci na 400 metara.

Mijatović je na takmičenju u Kaliforniji, kao član Pliznton Sihoksa, trku na 400 metara mešovitim stilom završio u vremenu 4:24.20 i tako nadmašio Felpsov rezultat iz 2000. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine za starosnu granicu do 14 godina.

Luka Mijatovic, el niño que bate récords de Phelps y Thorpe https://t.co/bg47m0f4YD

— MARCA Polideportivo (@MarcaTMF) March 2, 2024

On je u samo dva dana oborio ukupno tri rekorda. Pre toga je na 200 metara slobodno postao prvi u Americi koji je plivao ispod 1:50. Njegov rezultat je bio 1:49.63, čime je nadmašio rezultat kakav je u tom dobu imao još jedan velikan plivanja Australijanac Jan Torp.

Lukini roditelji su Srbi poreklom. Otac mu je iz Bijeljine i bio je fudbaler, a majka mu je bila odbojkašica pa ne ni čudo što je Luka odličan sportista. Ipak, ono što može da nas rastuži je činjenica da verovatno neće nastupati za Srbiju, Možda, kao Milorad Čavić odluči, ali...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.