PONOVO LUDA ISTANBULSKA NOĆ SA ŠEST GOLOVA: Gudelj dao autogol u porazu Sevilje koja je mnogo prokockala

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2023, 22:06

PONOVO LUDA ISTANBULSKA NOĆ SA ŠEST GOLOVA: Gudelj dao autogol u porazu Sevilje koja je mnogo prokockala

Mreže pune na sve strane.

Fudbaleri Mančester junajteda gostovali su Galatasraju u Istanbulu, dok je u istom terminu Sevilja dočekala PSV u petom kolu grupne faze Lige šampiona.

Imao je Junajted dva puta vođstvo, čak sa dva gola prednosti, ali se ekipa iz Istanbula vratila u meč sjajnom igrom Hakima Ziješa.

Gosti su mnogo bolje ušli u meč i došli do ranog vođstva. Igrao se 11. minut, kada je Alehandro Garnaćo matirao iskusnog Musleru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Već u 18. minutu Junajted je uspeo da udvostruči prednost, asistent kod prvog pogotka, Bruno Fernandeš se odlično namestio van kaznenog prostora i snažnim udarcem u leve rašlje matirao Musleru za 2:0.

Fernandeš je neoprezno startovao i napravo faul na nekih 20ak metara od gola. Hakim Ziješ je preuzeo odgovornost, odlično gađao kroz živi zid i savladao Andre Onanu. Tako je umanjio zaostatak svog tima – 2:1.

Nije bilo promene rezultata do kraja prvog dela igre i Junajted je sa vođstvom otišao na pauzu.

Van Bisaka je odlično prošao po desnoj strani i ubacio loptu na nekih sedam metara, a tamo je naleteo Skot Mektomini i savladao Musleru za 3:1.

Delovalo je da će u nastavku Junajted da drži sve u svojim rukama, a onda je usledio novi prekršaj Fernandeša u 62. minutu, ovoga puta na nekih 28 metara, a odgovornost je ponovo preuzeo Ziješ.

Gađao je u bliži ugao, iznenadio Onanu, koji je katastrofalno reagovao i umanjio zaostatak svog tima – 3:2.

Ziješ, koji je prethodno postigao dva pogotka je proigrao Kerema Akturkoglua, koji je sa ivice kaznenog prostora uspeo da uputi snažan udarac i savlada golmana Junajteda za 3:3.

Uzbudljivo je bilo i na "Ramon Sančez Pishuanu", gde je Sevilja vodila 2:0, ali je na kraju izgubila od PSV-a - 2:3.

U 24. minutu Rakitić je izveo prekid, a Serhio Ramos bio na pravom mestu za 1:0.

U 47. minutu Sevilja je došla do drugog gola, Akunja je poslao dug pas, En Nesiri pobegao odbrani i pogodio za 2:0.

Ali, onda je Okampos u razmaku od 63. do 66. minuta dobio je dva žuta kartona.

Samo dva minuta kasnije, Dest je centrirao, a Saibari pogodio rašlje nemoćnog Dmitrovića za 2:1.

Nažalost, Sevilja je primila drugi gol u 82. minutu kada je Gudelj nemoćnogledao kako ga pogađa lopta ispred gol linije i odlazi u mrežu za 2:2.

U nadoknadi vremena usledio je novi šok - Vertesen je protutnjao po levoj strani pored Nijansua kako da ne postoji, kao na tacni proigrao Pepija koji je glavom pogodio sam ugao za 2:3.

Do kraja nije bilo promene rezultata, PSV je sada na korak od osmine finala sa osam bodova, tri više od Lansa, koji večeras gostuje Arsenalu. Sevilja je bez šanse da se plasira u narednu rundu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.