PIK Bečej na dobošu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2015, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIK Bečej na dobošu

Za Poljoprivredni kombinat Bečej, koji je pre u maju, nakon višegodišnjeg stečaja, proglasio bankrot, za sada je zainteresovano sedam kupaca iz Danske, Mađarske, Rusije i Srbije.

Po rečima predsednika Sindikata „Nezavisnost" Aleksandra Pešića, pismo o namerama predali su jedino firma „Almeks" kao i Miodrag Kostić i Petar Matijević.

Pešić, za RTV Vojvodine, kaže da je Matijević, koji je danas sa saradnicima obišao sve delove PIK-a, ponudio 35 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << evra uz obavezu da zaposli 700 radnika što je odbijeno jer bi to značilo da bi bez posla ostalo još toliko radnika.

Od nedelje u PIK-u očekuju dolazak predstavnika „Almeksa" kao i Miodraga Kostića sa saradnicima.

Procenjena vrednost PIK-a Bečej je 85 miliona evra, a stav Odbora poverilaca, donet u oktobru, je da se Kombinat može prodati samo u celosti, a ne parcijalno što je, kaže Pešić, podržala i Vlada Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.