20. novembar  2015. 21.34  | Izvor: RTV (Nenad Jovićević)

PIK Bečej na dobošu

BEČEJ -

Za Poljoprivredni kombinat Bečej, koji je pre u maju, nakon višegodišnjeg stečaja, proglasio bankrot, za sada je zainteresovano sedam kupaca iz Danske, Mađarske, Rusije i Srbije.

Po rečima predsednika Sindikata „Nezavisnost" Aleksandra Pešića, pismo o namerama predali su jedino firma „Almeks" kao i Miodrag Kostić i Petar Matijević.

Pešić, za RTV Vojvodine, kaže da je Matijević, koji je danas sa saradnicima obišao sve delove PIK-a, ponudio 35 miliona evra uz obavezu da zaposli 700 radnika što je odbijeno jer bi to značilo da bi bez posla ostalo još toliko radnika.

Od nedelje u PIK-u očekuju dolazak predstavnika „Almeksa" kao i Miodraga Kostića sa saradnicima.

Procenjena vrednost PIK-a Bečej je 85 miliona evra, a stav Odbora poverilaca, donet u oktobru, je da se Kombinat može prodati samo u celosti, a ne parcijalno što je, kaže Pešić, podržala i Vlada Srbije.

Tagovi
Broj komentara: 4

Nikola  20. 11. 2015. | 22:50
Taj kombinat su do propasti dovela koalicija lsv i ds sad nam lsv glumi neki ekonomski patriotizam a pola zemlje prodali hrvatima.
paor   21. 11. 2015. | 14:26
Pod hitno, ispitati spregu bivšeg rukovodstva PIK Bečej i rukovodstva DPP Aleksa Šantić,do 2009god, tačnije do privatizacije DPP Aleksa Šantić, i zajedničko delovanje sa MI Neoplanta! Doći će se do interesantnih detalja,kako su jedni drugima bili u UO, a šta se dalje dešavalo, neka nadležni otkriju!
xxl  23. 11. 2015. | 10:18
Kada je PIK otišao u stečaj 2010 bilo je 1400 radnika.Za sve ove godine koliko je njih otišlo u penziju,koliko podobijalo otkaze zbog razno raznih razloga,koliko je napustilo firmu koliko ih je pomrlo,,,,i opet kažu 1400.Odakle?
Inzagi  23. 11. 2015. | 10:59
Čudo jedno da niko više ne pominje, ni jednom rečju, ime čoveka koji je upropastio ne samo PIK Bečej već i na desetine kompanija koje je "uspešno" privatizovao. Njegovo ime je ĐORĐIJE NICOVIĆ! Jedan od najvećih grobara srpske privrede koji je u vremenu privatizacije "kupio" 23 firme od kojih ne znam koliko danas radi. Bilo je tu namernog upropaštavanja, teranja ljudi na ulicu, pretnji, muvanja sa tenderima, iznošenja deviza preko granice za vreme Miloševića i...sve se to sleglo. "Bizmismen" Nicović se baškari u svojoj vili na Dedinju. Ćerci kupuje konja od 60.000 Funti, a na hiljade radnika koje je ostavio bez osnovne egzistencije dok je pljačkao njihove kompanije i imovinu (upropastio je mnoge male akcionare) i dalje traže pravdu. Sve je to radio za vreme vlasti DS-a, LDP-a, G17+, LSV-a, a biće da je uspešno kupio i sigurno mesto kod SNS-a. Nema mu brata Marka da malo "expertski" prokomentariše ovaj kriminal u privredi u kojem je i sam učestvovao kao logistika i "stručnjak".