PARTIZAN ZA LIGU EVROPE

Izvor: Kurir, 19.Okt.2010, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARTIZAN ZA LIGU EVROPE

Bitka za evropsko proleće. Došlo je vreme da fudbaleri Partizana večeras u Bragi (20.45, RTS) protiv istoimenog portugalskog tima pokažu da li zaista imaju kvalitet da prezime u Evropi. Nakon dva kola grupe H Lige šampiona oba tima nemaju osvojen nijedan

Bitka za evropsko proleće.

Došlo je vreme da fudbaleri Partizana večeras u Bragi (20.45, RTS) protiv istoimenog portugalskog tima pokažu da li zaista imaju kvalitet da prezime u Evropi.

Nakon dva kola >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << grupe H Lige šampiona oba tima nemaju osvojen nijedan bod i u narednom dvomeču će odlučiti ko će se oprostiti od međunarodne scene, a ko će takmičenje na proleće nastaviti u Ligi Evrope. Crno-beli za sada drže tu treću poziciju, budući da imaju bolju gol razliku, a iskusni Saša Ilić smatra da će tako ostati i nakon večerašnjeg duela.

- Kad sam pre sedam godina sa Partizanom igrao Ligu šampiona, zauzeli smo poslednju poziciju u grupi, a sada želim da ostvarim bolji rezultat. Da bismo takmičenje završili kao treći, potrebno je da protiv Brage odigramo kao, recimo, protiv Anderlehta u gostima, ili na momente u mečevima sa Šahtjorom i Arsenalom. To bi mogao da bude recept za uspeh, mada i uz svu našu dobru igru moraju da se poklope još neki dodatni faktori, a to je naravno sreća - kaže Ilić.

Zamenik kapitena Partizana je i pre sedam godina bio učesnik Lige šampiona, a tim iz Humske je i tada igrao protiv portugalskog tima, koji je kasnije osvojio ovo takmičenje.

- Te 2003. godine najteže mi je bilo da igram upravo protiv Porta, koji je sa klupe predvodio Žoze Murinjo. I Braga slično njima odlično stoji na terenu, dobri su taktičari, a ne treba zaboraviti da u ekipi imaju čak 17 Brazilaca. Domaćin jeste favorit, ali mi se borimo da prezimimo u Evropi i smatram da nam veća inspiracija od toga ne treba.

Srpski šampion je u poslednjem kolu domaćeg šampiona savladao Smederevo rezultatom 5:3, ali Saša Ilić se slaže s konstatacijom da igrači Partizana sa takvom igrom nemaju šta da traže u Bragi.

- Nema dileme da smo protiv Smedereva odigrali loše, a da pri tome ne mislim samo na poslednju liniju tima, već na celu ekipu. Nismo dobro odgovorili na defanzivne zadatke i ne smem da pomislim šta bi se dogodilo da protiv Brage ponovimo takvo izdanje. Dobra je stvar što se u ekipu vraćaju Mladen Krstajić i Kleo, jer svi znamo koliko nam oni znače na terenu - kaže Ilić.

Nemanja Tomić povređen

Nemanja Tomić, mladi fudbaler Partizana, otputovao je s ekipom u Bragu iako je povređen. Njegovo igranje u startnoj postavi je pod velikim znakom pitanja i kako stvari stoje, neće moći da se stavi na raspolaganje treneru Aleksandru Stanojeviću.

U startnoj postavi trebalo bi da ga zamene Aleksandar Davidov ili Almami Moreira.

Stojković ne misli na derbi

Vladimir Stojković, golman crno-belih, kaže da se današnja Braga mnogo razlikuje od one ekipe koju je pobedio kada je branio gol Crvene zvezde 2006. godine.

- Ovo je neka nova Braga, a na taj meč se ne treba vraćati, već gledati napred. To je jedna od najboljih ekipa u Portugalu, istog kvaliteta kao i Šahtjor. Brzi su i jaki u napadu, što im donosi prednost - rekao je Stojković i dodao:

- Nemam neku posebnu želju da se dokazujem Portugalcima. Radim to na svakom meču. U ovom trenutku ne razmišljam o derbiju, već o Ligi šampiona. Ovaj meč je bitniji za nas, jer imamo šansu da prezimimo u Evropi.

Dejanovići u Bragi

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović, čiji sin Dušan živi sa porodicom u Portugalu, kaže da će on najverovatnije ići na utakmicu Partizan - Braga.

- Ako mu obaveze dozvole, navijaće za Partizan - poručila je Dejanovićeva.

Ima vremena za Zvezdu

Prema rečima Saše Ilića, niko u Partizanu ne pridaje značaj činjenici da za samo nekoliko dana igra „večiti derbi“ protiv Crvene zvezde i da su fokusirani isključivo na večerašnji duel.

- Nema tu neke preterane filozofije. Da sam mlađi ili da smo sad u 2003, da Partizan prvi put igra Ligu šampiona, možda bi blizina dva važna meča imala uticaja. Sa ovim iskustvom i ekipa drugačije misli, svi razmišljaju samo o prvom narednom rivalu rivalu i pokušaćemo da damo sve od sebe u Bragi - kaže Ilić.

Braga - Partizan

Braga
. Stadion:
Munisipal.

Kapacitet: 30.154. PoČetak: 20.45

Sudija: Loren Duhamel (Francuska).

Braga: Felipe, Rodrigez, Moises, Cezar, Garsija, Aguir, Silvio, Alan, Vijana, Vandinjo, Mateus.

Trener: Domingos Pačijensa.

Partizan: Stojković, Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski, Petrović, Medo, Ilić, Davidov, Iliev, Kleo.

Trener: Aleksandar Stanojević.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.