PA: Nastavljena borba za Rio

Izvor: MVP.rs, 07.Sep.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PA: Nastavljena borba za Rio

Odigrane su prve utakmice druge runde takmičenja.

Posle dana pauze, u noći između nedelje i ponedeljka nastavljeno je takmičenje na Prvenstvu Amerike. Argentina i Meksiko su i dalje neporaženi, dok je Kanada zabeležila još jednu veoma ubedljivu pobedu.

Teže nego što je bilo očekivano, Gaučosi su savladali Urugvaj rezultatom 90:87. Luis Skola je ponovo briljirao sa 26 poena i 13 skokova, a pratio ga je Andres Noćioni sa 22 poena i osam uhvaćenih lopti. >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Igrom ekipe dirigovao je Fakundo Kampaco. Omaleni plejmejker je meč završio sa 15 poena i osam asistencija. U poraženom timu se istakao Matias Kalfani sa 20 poena i 17 skokova.

Namučio se i domaćin takmičenja, ali je zadržao maksimalan učinak. Meksiko je bio bolji od Portorika rezultatom 92:86. Hektor Ernandez je zabeležio 28 poena i 12 skokova za pobednike, dok je Horhe Gutierez meč okončao sa 15 poena, devet asistencija i šest uhvaćenih lopti. Anhel Vasalo je bio najbolji u timu Rika Pitina sa 27poena i šest skokova.

Posle poraza od Argentine, selekcija Kanade je ušla u sjajan ritam. Prethodne noći su deklasirali Panamu sa 103:66. Bredi Heslip je bio najefikasniji sa 23 poena, a novu dobru partiju je upisao i Nik Stauskas. Bek litvanskog porekla je meč završio sa 16 poena, šest skokova i pet asistencija. Endru Vigins je upisao 17, a kapiten Kori Džozef 15 poena. Najmanje loš u dresu Paname bio je Džonatan King sa 13 poena.

Utakmice drugog kola druge faze takmičenja igraju se u noći između ponedeljka i utorka.

Rezultati:

Dominikanska Republika - Venecuela 68:72

Argentina - Urugvaj 90:87

Kanada - Panama 103:66

Meksiko - Portoriko 92:86

Tabela:

1. Meksiko 4/0

2. Argentina 4/0

3. Kanada 3/1

4. Dominikanska Republika 2/2

5. Venecuela 2/2

6. Panama 1/3

7. Portoriko 0/4

8. Urugvaj 0/4

Ponedeljak:

Panama - Argentina

Portoriko - Dominikanska Republika

Urugvaj - Kanada

Venecuela - Meksiko



(foto: FIBA)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.