Ovo su Đorđevićeva iznenađenja na spisku: Nema dvojice koju su možda svi očekivali! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 19.Jun.2017, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su Đorđevićeva iznenađenja na spisku: Nema dvojice koju su možda svi očekivali! (VIDEO)

Selektor košarkaša Srbije, Aleksandar Đorđević, saopštio je spisak od 25 kandidata za nacionalni tim koji će se pripremati zha Eurobasket (31. avgust -17. septembar)

Među 25 igrača nalaze se i nekoliko iznenađenja, momaka koji su debitanti a zaslužili su poziv. Međutim, ima i dvojice koji nisu na spisku, a možda su mogli da budu.

Ipak, selektor se pita i njegova je poslednje jer snosi odgovornost za tim.

Evo novih igrača u selekciji Srbije:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
1. Branko Lazić - Zaslužio poziv odličnim igrama u Ecvroligi i ABA ligi, jedan od najboljih odbrambenih igrača Evrope, ali i jako bitan igrač u napadu,

2. Aleksaa Radanov - plejmejker FMP-a pokazao u Superligi da ima potencijal, a može da pokrije čak tri pozicije (plej, bek i krilo) i ima samo 18 godina.

3. Dejan Davidovac - Krilo FMP-a imao je dobru sezonu, a posebno se istakao u plej ofu u duelima sa Partizanom

4. Ognjen Jaramaz - mladi plejmejker Mega leksa ima 20 godina i već dve sezone igra na jako dobrom nivou u ABA ligi.

5. Ognjen Dobrić - Imao je solidnu sezonu u ABA ligi, u Evroligi niej mnogo igrao, ali je punu afirmaciju stekao u Superligi Srbije i plej ofu, gde je beležio i po 20 poena u proseku, a na kraju je i MVP finala plej ofa.

Foto: Telegraf

Sa druge strane na spisku nema dvojice igrača koje su možda svi očekivali, ali mnogi i nisu. Radi se o Radetu Zagorcu koji je već dva meseca u SAD i priprema se za prvu sezonu NBA lige, tako da i da je pozvan ne bi mogao da se odazove jer će leto proivesti u SAD, što Đorđević zna.

A i sa druge strane prošle godine je usred priprema napustio reprezentaciju da bi išao u Ameriku. Takođe, ove sezone nije imao tako dobre igre kao prošle.

Drugi na listi koji možda nedostaje je Dejan Musli centar Unikahe, koja je osvojila Evrokup. Imao je 11, 3 poena i 4,6 skokova po meču. S obzirom na veliki broj centara deluje logično što nema Muslija s obzirom da su tu Kuzmić, Raduljica, Milutinov, Štimac koji su imali mnogo bolje sezone



(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.