Izvor: MozzartSport.com, 08.Maj.2021, 23:13

Ovo je Liverpulu nedostajalo: Saradnja Salaha i Manea prvi put dovela do gola, upisao se i Tijago (VIDEO)

Redsi su dobili Sautempton, a po prvi put se mreža rivala zatresla posle kombinacije najboljih strelaca, prvenac je upisao i bivši vezista Bajerna Tijago Alkantara

Malo ko je mogao da pretpostavi da će posle totalne dominacije i osvajanja titule Liverpul ostati upamćen i kao jedan od slabijih branioca trona. Ipak, povrede su dovele do velikog pada, ali se čini da nisu jedini razlog za razočaravajuću sezonu. Dugo se pričalo u engleskim medijima o netrpeljivosti koja vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << između ključnih igrača u ofanzivi: Mohameda Salaha i Sadija Manea. Da nešto ne štima između ovog dvojca, govori i podatak da su po prvi put tek u 35. kolu zajedničkim snagama pronašli put do mreže rivala. Golom Senegalca na asistenciju Egipćanina, domaćin je poveo, a Sautempton je na pleća oboren posle prvog pogotka Tijaga u dresu tima sa Enfilda (2:0).

Posle večerašnjeg trijumfa Liveprul je šesti, sa šest bodova manje od četvrtoplasiranog Lestera, uz utakmicu manje. Do kraja takmičarske godine ima tri gostovanja (Mančester junajted, VBA i Barnli), dok u poslednjem kolu dočekuje Kristal Palas. Sautempton još uvek nije obezbedio opstanak, ali ima komfornih 10 bodova više od Fulama, koji je prvi ispod crte.

Još jednom je Sautempton, koji je početkom januara i nadigrao Redse na svom stadionu (1:0) pružio dobar otpor protiv čete Jirgena Klopa. Ralf Hazenhitl očigledno zna kako da postavi ekipu kada izlazi na megdan nemačkom stručnjaku, pa su njegovi puleni još jednom ravnopravno odigrali sa prošlogodišnjim šampionom. Ovoga puta to ipak nije bilo dovoljno ni za bod.

Dobro su domaći fudbaleri ušli u meč, pripretili preko Sadija Manea, ali je lopta posle pokušaja Senegalca u 10. minutu otišla preko gola koji je čuvao Frejzer Forster. Iskusni golman je prvi pravi ispit imao samo osam minuta kasnije, kada je sjajnom paradom sprečio Salaha da se upiše u listu strelaca. U prvom poluvremenu je Liverpul bio daleko ubedljiviji i konkretniji, ali ni posle pokušaja Filipsa, Žote i Vajnalduma nije uspeo da stigne do prednosti. Štoper je posle centaršuta iz kornera tukao tik pored leve stative, Forster je uspeo da spreči Portugalca da mu zatrese mrežu, dok je Holanđanina zaustavila prečka.

Prvu pravu priliku gosti su imali posle pola časa igre, kada je Če Adams izbio sam pred Alisona, ali je Brazilac uspeo da ga spreči da donese prednost Svecima. Samo 40 sekundi kasnije stigla je kazna. Salah je sjajno ubacio loptu na ivicu peterca, na pravom mestu našao se Mane i glavom zatresao mrežu nemoćnog Forstera. Kao što smo napisali, ovo je prvi gol u sezoni u kojem su učestvovali Egipćanin i Senegalac.

Otišlo se sa tim rezultatom na odmor, da bi u nastavku opao tempo. Imali su gosti lepu priliku preko Dijaloa u 71. minutu, ali je Alison bio siguran. Malo je nedostajalo da Brazilac izraste u tragičara samo šest minuta kasnije, kada je neshvatljivo proigrao Adamsa. U pokušaju da pošalje loptu ka jednom od svojih defanzivaca, praktično je proigrao napadača protivničke ekipe, ali se iskupio sjajnom intervencijom. Par minuta kasnije Mane postiže pogodak iz očiglednog ofsajda, da bi u poslednjem minutu regularnog toka Tijago Alkantara stavio tačku na ovaj susret. Odlično je bivši vezista Bajerna šutirao sa ivice kaznenog prostora i upisao svoj prvenac u dresu tima sa Enfilda.

PREMIJER LIGA - 35. KOLO

Petak

Lester - Njukasl 2:4 (0:2)

/Olbrajton 80, Iheanačo 87 – Vilok 22, Damet 34, Vilson 64, 73/

Subota

Lids - Totenhem 3:1 (2:1)

/Dalas 13, Bamford 42, Rodrigo 84 - Son 25/

Šefild junajted - Kristal Palas 0:2 (0:1)

/Benteke 2, Eze 88/

Mančester Siti - Čelsi 1:2 (1:0)

/Sterling 44 - Zijeh 63, Alonso 90+2

Liverpul - Sautempton 2:0 (1:0)

/Mane 31, Tijago 90/

Nedelja

13.00: (3,25) Vulverhempton (3,10) Brajton (2,35)

15.05: (4,40) Aston Vila (3,60) Mančester Junajted (1,82)

17.30: (2,35) Vest Hem (3,35) Everton (3,05)

20.00: (1,45) Arsenal (4,40) Vest Brom (7,50)

Ponedeljak

21.00: (2,25) Fulam (3,15) Barnli (3,45)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.