Ovakav ugovor sigurno nikad niste videli: Boris Diao će zaraditi novac ako se ne bude gojio!

Izvor: MozzartSport.com, 10.Okt.2014, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovakav ugovor sigurno nikad niste videli: Boris Diao će zaraditi novac ako se ne bude gojio!

San Antonio svom igraču jasno poručio do znanja da bi trebalo da obrati pažnju na kilažu...

Posle odlične sezone u dresu San Antonija, osvojenog šampionskog prstena, potom i majstoriskih partija koje je pružao u dresu Francuske na Mundobasketu i kićenja bronzom u Španiji, uprava Sparsa odlučila je da Borisa Diaoa časti novim četvorogodišnjim ugovorom, vrednim 28.000.000 dolara i tako ga veže za Teksas i u narednom periodu.

Diao će u prve dve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << praktično zaraditi pomentu sumu novca, u trećoj sezoni dobiće tek nešto više od 3.000.000 dolara, dok će mu četvrta godina biti negarantovana. Ipak, posebna stavka predstavljaju bonusi koje bi francuski krilni centar mogao da inkasira tokom sezone. Jer, tu se krije jedna vrlo interesantna priča.

Naime, Diao bi do kraja takmičarske godine mogao da zaradi dodatnih 500.000 dolara, ali samo pod uslovom da se ne ugoji! Lekarski tim proveravaće kilažu francuskog asa u tri ključna dela sezone - pred prvu utakmicu u sezoni, prvog utorka posle Ol-star vikenda i pred start plej-ofa. Ako posle pregleda bude imao manje od 115 kilograma Diao će u džep staviti 150.000, 150.000 i 200.000 dolara, gledajući redosled merenja.

Dakle, Diao će biti pred velikim izazovom - slatkiši i brza hrana ili parice...

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.