Otkriveno 266 pozitivnih testova

Izvor: B92, 29.Nov.2013, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno 266 pozitivnih testova

Nemačka antidoping laboratorija otkrila je, služeći se novim metodama, 266 pozitivnih testova na steroide u prošloj godini.

Glavni hemičar kelnske laboratorije Hans Gajer saopštio je podatke o velikom broju pozitivnih doping nalaza na konferenciji za novinare koju je organizovala FIFA.

Gajer je precizirao da su pozitivni na testovima bili atletičari, dizači tegova i rvači. Svi oni su prijavljeni Svetskoj antidoping agenciji i svetskim sportskim federacijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Nismo očekivali toliko broj pozitivnih", rekao je Gajer.

Laboratorija je pronašla 184 pozitivnih nalaza na zabranjenu supstancu stanozolol, dok je u 82 uzorka bilo oralnog turinabola, steroida koji je u prošlosti bio u širokoj upotrebi u nekadašnjoj Istočnj Nemačkoj.

Naučnici u kelnskoj laboratoriji koristili su rusku metodu otkrivanja staroida u malim količinama i to mesecima pošto su ih sportisti koristili.

Gajer je napomenuo da su ponovne analize uzoraka pokazale deset odsto pozitivnih slučajeva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otkriveno 266 slučajeva dopinga u 2012. godini

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Nov.2013

Nemačka antidoping laboratorija objavila je da su novi testovi na steroide u toj ustanovi otkrili 266 pozitivnih slučajeva u prošloj godini.. . – Rezultati su bili iznenađujući za nas, nismo očekivali toliki broj – rekao je Gejer na antidoping konferenciji u Cirihu čiji je organizator Svetska...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.