Nova vest
Olimpizam

Petak, 29.11.2013.

16:14

Otkriveno 266 pozitivnih testova

Nemačka antidoping laboratorija otkrila je, služeći se novim metodama, 266 pozitivnih testova na steroide u prošloj godini.

Izvor:

Autor:

Default images

Glavni hemičar kelnske laboratorije Hans Gajer saopštio je podatke o velikom broju pozitivnih doping nalaza na konferenciji za novinare koju je organizovala FIFA.

Gajer je precizirao da su pozitivni na testovima bili atletičari, dizači tegova i rvači. Svi oni su prijavljeni Svetskoj antidoping agenciji i svetskim sportskim federacijama.

"Nismo očekivali toliko broj pozitivnih", rekao je Gajer.

Laboratorija je pronašla 184 pozitivnih nalaza na zabranjenu supstancu stanozolol, dok je u 82 uzorka bilo oralnog turinabola, steroida koji je u prošlosti bio u širokoj upotrebi u nekadašnjoj Istočnj Nemačkoj.

Naučnici u kelnskoj laboratoriji koristili su rusku metodu otkrivanja staroida u malim količinama i to mesecima pošto su ih sportisti koristili.

Gajer je napomenuo da su ponovne analize uzoraka pokazale deset odsto pozitivnih slučajeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

3 d

U fokusu

Vidi sve