Otkriveni šokantni detalji o pogibiji argentinskog fudbalera

Izvor: B92, 13.Mar.2020, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveni šokantni detalji o pogibiji argentinskog fudbalera

U petak su otkriveni novi, šokantni detalji iz slučaja pada aviona preminulog argentinskog fudbalera Emilijana Sale.

Dvadesetosmogodišnji Sala i pilot Dejvid Ibotson poginuli su 21. januara 2019. godine nakon što im se avion srušio u Lamanš.

Obojica su proglašeni mrtvim, a plitovo telo nikada nije pronađeno.

Sada, više od godinu dana kasnije, otkriveni su svi detalji pada aviona, a najšokantniji je taj da Ibotson nije imao licencu za let.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Sala je leteo iz Nanta u Kardif kako bi finiširao transfer u ostrvski fudbal, ali se avion srušio nakon što je pilot Ibotson izgubio kontrolu.

Navodi se da je Sala pri padu aviona "već izgubio svest" od trovanja ugljen-monoksidom.

Istražitelji su takođe otkrili da je pliot izgubio kontrolu usred leta i da je pokušao da je povrati, ali nije uspeo. Njegov poslednji pokušaj da ispravi avion je završio otpadanjem određenih delova, pre nego što je udario u vodu pri brzini koja se procenjuje na 434 kilometara na čas.

Istraživanje je pokazalo da 59-godišnji Ibotson nije bio vlasnik potrebne licence za upravljanjem aviona, kao i da nije imao dovoljno iskustva u korišćenju određenih alatki koje je taj avion posedovao, već se uzdao u letenje "korišćenjem sopstvenog vida".

Njegov rejting za upravljanje ovakvom vrstom aviona istekao je novembra 2018. godine, čime je i izgubio licencu.

Ibotson je očekivao da bude plaćen zbog prevoza Sale, iako nije bio kvalifikovan za upravljanje letelicom, a istraživanje zaključuje da "ni avion ni pilot nisu imali potrebnu dozvolu i licencu da rade u komercijalne svrhe".

Takođe, autopilot aviona je, dodaje se, imao određenu manu i trebalo je da bude označen kao "neispravan".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.