Otac i sin zamenili uloge - Kompani slavi očev uspeh (video)

Izvor: Sportske.net, 15.Okt.2018, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac i sin zamenili uloge - Kompani slavi očev uspeh (video)

Otac fudbalera Mančester sitija Vensana Kompanija, Pjer Kompani izabran je za gradonačelnika opštine Ganshoren, na periferiji Brisela.

Kompani je u video poruci poručio da je njegov otac postao "prvi tamnoputi gradonačelnik u Belgiji".

"Istorija! Oče, jako smo ponosni na tebe", rekao je belgijski fudbaler.

Pjer Kompani i njegova stranka dogovorili su koaliciju sa još dve grupe o preuzimanju Ganshorena, opštine sa oko 25.000 stanovnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << nakon lokalnih izbora održanih u nedelju.

Pjer Kompani (71) je u Belgiju stigao 1975. godine kao izbeglica iz sadašnje Demokratske Republike Kongo.

U politici je aktivan od 2006, a mesto u regionalnom parlamentu Brisela zauzeo je 2014. godine.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kompanijev otac prvi crnac gradonačelnik u Belgiji

Izvor: Vesti-online.com, 15.Okt.2018

Pjer Kompani (71) izabran za glavu opštine Ganshoran u briselskom regionu...Otac belgijskog reprezentativca Vensana Kompanija (32) koji je već deset godina nezamenljivi half u Mančester sitiju dosegao je vrhunac političke karijere. Politikom je počeo da se bavi 2006, a od 2014. član je briselskog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Istorija! Kakav dan za Vensana Kompanija...

Izvor: Sportske.net, 16.Okt.2018, 08:02

Porodica Kompani ulazi u istoriju....Sin je kapiten Belgije i Mančester Sitija, ali ocu je pošlo za rukom ono što niko nije učinio...Pjer Kompani je postao prvi crni gradonačelnik u istoriji Belgije. Otac kapitena "Đavola" je pobedio na izborima u mestu Gansoren, praktično predgrađu Brisela...On...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.