Istorija! Kakav dan za Vensana Kompanija...

Izvor: Sportske.net, 16.Okt.2018, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorija! Kakav dan za Vensana Kompanija...

Porodica Kompani ulazi u istoriju...

Sin je kapiten Belgije i Mančester Sitija, ali ocu je pošlo za rukom ono što niko nije učinio.

Pjer Kompani je postao prvi crni gradonačelnik u istoriji Belgije. Otac kapitena "Đavola" je pobedio na izborima u mestu Gansoren, praktično predgrađu Brisela.

On je 1975. kao politički azilant uspeo da ostane u Belgiji, pobegao je od diktature Seku Mobutua >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u tadašnjem Zairu, sada DR Kongu, osnovao porodic, osim Vinsenta kome je i menadžer, ima još jednog sina koji igra fudbal u nižim ligama, ali i ćerku. Inače, njegova supruga Žoslin je Belgijanka.



"Tata ponosni smo na tebe, od azilanta koji je strepeo za život i 1975. došao u Belgiju do ulaska u istoriju, bio je dug put. Čestitamo"
, oglasio se Vensan Kompani.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.