Izvor: MozzartSport.com, 12.Jan.2021, 21:48

Ostali samo još detalji: Bobić potvrdio, Jović novi igrač Ajntrahta

Zidan preporučio odlazak iz Madrida, srpski napadač izabrao Ajntraht

Priča traje već mesecima unazad, jutros je podgrejana, a večeras dobija na dinamici: Luka Jović vraća se u Ajntraht!

Potvrde stižu sa svih strana. Do jedne je došao i Mozzart sport, da bi se konačno oglasio i sportski direktor tima iz Frankfurta - Fredi Bobić. Posao još nije definitivno ugovoren, ali uskoro će biti, pošto su preostali još samo sitni detalji. Konkretno, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << radi se o šestomesečnoj pozajmici. Čelnici Ajntrahta jutros su definitivno odustali od Jovićevih konkurenata Džošue Zirkzea iz Bajern Minhena (19) i Kolo Muanija (22) iz Nanta. Zirkzee je takođe bio opcija za pozajmicu, dok je Muani trebalo da bude otkupljen. Međutim kada se otvorila mogućnost da to ipak bude Jović - Fredi Bobić nije mnogo razmišljao.

"Radimo na poslednjim detaljima, kao što je ugovaranje lekarskog pregleda, na primer. Luka će uskoro biti sa nama", kazao je Bobić.

Zinedin Zidan savetovao je srpskog reprezentativca da ode negde na pozajmicu i igra redovno, da se što pre vrati u golgetersku formu - čime je dao zeleno svetlo za realizaciju ovog posla - a Jovićeva želja bio je Ajntraht. Luka je ubeđen da će u Frankfurtu pronaći staru formu. Veruje da Ajntraht ima bolji tim nego u njegovom prvom mandatu i nada se uspešnom nastavku saradnje sa Adijem Hiterom.

Ono što je izvesno, dogovor će podrazumevati "suvu" pozajmicu, bez prava otkupa. Što je razumljivo i očekivano. Jer Real se neće posle samo godinu dana odreći investicije od 60.000.000 evra.

Prema informacijama iz Španije Madriđani će i dalje nastavati da plaćaju veliki deo Jovićeve plate. Podsetimo, Real na bruto nivou na Srbina troši oko 10.000.000 evra godišnje...

Luka Jović blistao je u dresu Ajntrahta u periodu 2017-2019 u tandemu sa Sebastijanom Aleom. Na 75 utakmica postigao je 36 golova i obezbedio sebi transfer karijere. Poput Alea, ni on se nije snašao u novom klubu. Do sada je dao samo dva gola u dresu Kraljevskog kluba i daleko je od prve postave.

Ajntraht je pripremio teren za dolazak Jovića kada je prodao Basa Dosta u Briž. Ove sezone Hiter uglavnom igra sa jednim napadačem, međutim nema sumnje da će preći na svoju omiljenu 3-5-2 formaciju čim Jović obuče crno-crveni dres. Mladi napadač ovoga puta igraće u tandemu sa Andreom Silvom...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.