Osmorica fudbalera pred robijom zbog nameštanja utakmica

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 16:21

Osmorica fudbalera pred robijom zbog nameštanja utakmica

Protiv igrača Juventudea vodi se postupak zbog sumnji da su uticali na ishode mečeva - dvojica su u video snimku gotovo priznala delo

Vezni igrač brazilskog drugoligaša Juventudea Gabriel Tota i njegov saigrač Paulo Miranda pojavljuju se na snimku koji su objavili i tamošnji mediji, na kojem ova dvojica iz svlačionice, ozareni, razgovaraju sa osobom preko telefona.

"Ovo je čovek koji nam daje pare", kaže jedan od njih na tom snimku.

Video je privukao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veliku pažnju jer može poslužiti i kao dokaz u postupku koji se vodi upravo protiv ove dvojice fudbalera i petorice njihovih saigrača, za nameštanje nekoliko utakmica u prethodnoj sezoni elitnog brazilskog šampionata.

Osoba kojoj se obraćaju na snimku je navodno kriminalac Bruno Lopez od koga uzimaju novac da bi uticali na ishode mečeva.

Javni tužilac države Gojas je pripremio slučaj na 113 strana materijala koji će mu poslužiti kao dokaz i najjači adut o umešanosti fudbalera u nečasne radnje.

Inače, njihov tim Juventude, minule sezone eliminisan je u niži rang takmičenja.

Svim igračima koji su na optuženičkoj klupi stavlja se na teret da su uticali na ishode utakmica protiv Palmeirasa (poraz 2:1) i Gojasa (poraz 1:0) u septembru i novembru prošle godine.

U većini slulčajeva igračima su uplaćivane sume novca u rasponu od 30.000-40.000 reala (oko 5.000 evra) da namerno dobiju žute ili crvene kartone.

Dan ranije, brazilski mediji objavili su komunikaciju koju su imali defanzivac Santosa Eduardo Bauerman i nepoznata osoba za koju se pretpostavlja da je na isti način - mitom - od ovog igrača tražila da utiče na ishode utakmica.

U slučaju da Sud dokaže krivicu pomenutih igrača Juventudea, ali i Bauermana iz Santosa, čekaju ih višegodišnje kazne zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.