Osećam i verujem da je Jokić najbolji centar na svetu

Izvor: B92, 16.Dec.2020, 19:36

"Osećam i verujem da je Jokić najbolji centar na svetu"

Košarkaši Denvera u tri časa posle ponoći igraju prvi od dva pripremna meča sa Portland Trejlblejzersima.

Prvi su izgubili od ekipe Golden Stejta, 107:105, ali je Nikola Jokić pokazao da je već sada u izvrsnoj formi i da će biti predvodnik i ovog novog, podmlađenog tima.

Uoči meča sa Blejzersima, u taboru Nagetsa pričali su o ambicijama pred novu sezonu, a trener Majkl Meloun je rekao kako veruje da u svojim redovima ima najboljeg centra.

"Osećam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i verujem da je Nikola najbolji centar na svetu", jasan je Meloun.

Srpski košarkaš je imao prošle sezone 13 tripl-dabl učinaka, drugi najbolji rezultat u istoriji franšize, samo je Fat Lejver 1986/87 imao više, 16.

Jokić i Džamal Marej su pokretačka snaga tima.

"Nikola i Džamal su glavni igrači našeg tima, naša dva najbolja igrača. Prošla godine je bila sjajna kako za njih, tako i za naš tim i ove želimo još više", dodao je Meloun.

Činjenica je da su igrali finale Zapada i da su pali na tom poslednjem stepeniku, sa Lejkersima.

Ipak, Meloun upozorava da sa očekivanjima treba biti veoma pažljiv.

U pet godina otkako je na klipu Nagetsa, konstantno su napredovali.

"Nikad ne gledam na taj način da se nešto mora. Prošla sezona je mogla da bude odlična i da nismo dogurali tako daleko. Naravno da je cilj da se osvoji prvenstvo. To je naredni korak u našem napretku. Ipak, ovo neće biti godina u stili, 'ili šampionat, ili ništa'", zaključio je Meloun.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.