Orlovi u kombinovanom sastavu poraženi od Češke

Izvor: Sportski Žurnal, 23.Avg.2013, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orlovi u kombinovanom sastavu poraženi od Češke

Češka – Srbija 3:0 (25:21, 25:19, 25:13)
Sportska dvorana na Strelnici u Svitavi. Gledalaca: 300.
ČEŠKA: Hiski 6, Holubec 8, Štokr 16, Široki 7, Konečni 13, Tihaček 4, Kopaček (libero), Kral, Branek , Bartoš, Bula, Finger, Hudeček, Juračak, Rejlek, Sobotka. Selektor: Sevart Bernard.
SRBIJA: N. Kovačević 7, Petković, Stanković 9, Nikić 6, Rašić 4, Starović 4, Vujić (libero 1), Jovović, Ivović 4, Petrić. Nisu igrali: >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Rosić (libero 2), Atanasijević, Podraščanin, Lisinac. Selektor: Igor Kolaković.
Seniori Srbije pretrpeli su maksimalan poraz u drugom kontrolnom meču na gostovanju selekciji Češkoj. U znatno izmenjenom sastavu u odnosu na prvi susret (Petković-Starović, Nikić-Kovačević, Stanković-Rašić, libero Vujić), puleni Igora Kolakovića su poklekli pred naletom raspoloženih domaćina.
Osim u prvoj deonici, preostala dva perioda su ubedljivo završena u korist Čeha, koji za razliku od srpskog tima, nisu želeli da isprobaju „drugi sastav”, već su igrali u najjačoj postavi.
U redovima Srbije, sjajnu partiju pružio je mladi Fili Vujić koji je pokazao da selektor Igor Kolaković može i te kako da računa na njega, a Nemanja Petrić se odlično snalazio na poziciji korektora, kada je u nekoliko navrata menjao Starovića. U igru su još ulazili Nikola Jovović i Marko Ivović, dok su „odmor” na ovom meču dobili Podraščanin, Lisinac, Atanasijević i Rosić.
Treći i poslednji meč na ovoj turneji Srbija će odigrati danas od 18 časova u Hradec Karlove, gde su u četvrtak veče slavili sa 3:2.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.