Orlovi sleteli u Kovilovo

Izvor: S media, 01.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" sleteli u Kovilovo

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je danas u sportskom centru u Kovilovu pripreme za predstojeće dve kvalifikacione utakmice za prvenstvo sveta protiv Austrije i Farskih Ostrva.

Selektor državnog tima Radomir Antić na raspolaganju će tokom dana imati sve igrače, a prvi trening je zakazan za popodne na kome će biti izložen plan rada do utakmice sa Austrijom.

U ime igrača na današnjoj konferenciji za štampu govorili su Miloš Krasić i Branislav Ivanović i poručili >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da ih raduje veliko interesovanje publike za meč sa Austrijom, koja se igra sledeće subote na stadionu Crvene zvezde.

- Utakmicom protiv Austrije ulazimo u drugu polovinu kvalifikacija sa dobre pozicije. Naš cilj je da i u drugoj polovini takmičenja pokažemo karakter koji smo ispoljili na prethodnim mečevima. Nadamo se, pošto imamo dobru atmosferu u timu, da ćemo nastaviti sa nizom uspeha - rekao je Branislav Ivanović koji je u dresu Čelzija odigrao nekoliko zapaženih partija.

Miloš Krasić je naglasio da ga raduje što će nakon povrede ponovo imati priliku da u nacionalnom dresu pokaže svoje mogućnosti.

- Pred nama je ozbiljan protivnik koga smo, zahvaljujući rano postignutim golom u Beču savladali na gostujućem terenu. Iako ćemo u tom susretu igrati bez Žigića ja se nadam da ćemo uz našu publiku i dobru atmosferu moći da ponovimo podvig iz Beča.

Napadač belgijskog Standarda Milan Jovanović rekao je da očekuje teži meč sa Austrijom od onog koji je odigran jesenas u Beču, kada su "orlovi" pobedili sa 3:1.

- Najteže je pobediti već dobijenu utakmicu. Iako se stvorila slika da smo ih u Beču lako dobili, sada će sigurno biti teže - rekao je Jovanović, koji je dodao da se odlično oseća posle osvajanja druge uzastopne titule prvaka Belgije.

Centarfor nemačke Herte Marko Pantelić ocenio je da je Srbija kvalitetnija ekipa od Austrije.

- Ovo nam je prva od nekoliko meč lopti. Za ovo smo se borili i ne treba sada da budemo sumnjičavi i bojažljivi. Kvalitet je na našoj strani i moramo da ga potvrdimo, makar minimalnom pobedom - izjavio je Pantelić i dodao da oseća dobru atmosferu medju navijačima, koji "već zovu i pitaju za ulaznice za subotnju meč".

Golman Sportinga iz Lisabona, koji je proteklih šest meseci bio pozajmljen španskom Hetafeu, Vladimir Stojković rekao je da je oprezni optimista.

- Najgore je igrati protiv ekipa kojima bodovi nisu potrebni, jer se one ne plaše grešaka. Dodatni teret je to što su nam svi već upisali šest bodova. Neće biti jednostavno, ali sam optimista, posebno što bi ova tri boda mogla da budu i najvažnija u kvalifikacijama.

Utakmica Srbija-Austrija igra se u subotu 6. juna na Marakani od 20.30. Četiri dana kasnije "orlovi" gostuju na Farskim Ostrvima.

Posle pet odigranih utakmica selekcija Srbije zauzima prvo mesto na tabeli sa 12 bodova, dva manje ima Francuske, sledi Litvanija sa devet i Austrija sa sedam bodova. Rumunija je na petom mestu sa četiri boda, dok Farska Ostrva imaju jedan bod.

Protiv Austrije zbog dva žuta kartona u timu neće biti centarfora Nikole Žigića, ali će zato šansu da zaigraju dobiti Dragan Mrdja, Danko Lazović ili Marko Pantelić....

Vest u celini možete pročitati na sajtu Tanjug, Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.