Orlovi na čuvenom balkonu, na hiljade navijača dočekalo vicešampione (FOTO)

Izvor: Sportal.rs, 15.Sep.2014, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" na čuvenom balkonu, na hiljade navijača dočekalo vicešampione (FOTO)

Najbolji košarkaši Srbije, osvajači srebrne medalje na Svetskom kupu u Španiji, stigli su u Beograd, a ispred Skupštine grada "orlove" je dočekalo nekoliko hiljada navijača, kako bi zajedno proslavili veliki uspeh našeg nacionalnog tima.

Kapiten Nenad Krstić oprostio se od reprezentacije, ali saigrači pokušavaju da promene njegovu odluku.

- Nije vreme sada o tome da pričamo. Želimo da proslavimo veliki uspeh. Polako postajemo svesni šta smo uradili - rekao je Krstić >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << za RTS i dodao da je finale sa Sjedinjenim Američkim Državama bilo neočekivano i za igrače.

- Bilo je. Potajno smo se nadali da možemo nešto da uradimo. Niko nije očekivao finale sa Amerikancima. Niko od igrača neće to reći.

Reprezentativci su već u Starom dvoru, a navijači s nestrpljenjem čekaju da izađu na čuveni balkon.

- Šampioni, šampioni... - skandira oko 20.000 navijača.

Navijači su pozdravili rvača Davora Štepaneka, koji je osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Taškentu, ali i reprezentativke u steljaštvu, zlatne na Prvenstvu sveta u Granadi, Jasnu Šekarić i Zoranu Arunović.

A onda su na balkon izašli srebrni košarkaši.

Redom su izlazili: Marko Simonović, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Raško Katić, Vladimir Štimac, Miroslav Raduljica, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić, kapiten Nenad Krstić i selektor Aleksandar Đorđević.

- Šampioni, šampioni, šampioni - skandiraju navijači.

- Mi imamo našeg Boga, ime mu je Bodiroga - začulo se kada je na balkon izašao Dejan Bodiroga, a ovacijama su ispraćeni i ostali članovi stručnog štaba našeg tima.

Potom se hiljadama navijača obratio selektor Đorđević.

- Hvala vam. Ovo je srce Srbije. Ovaj balkon je izmišljen 1995, a sada su ovi divni momci i kolege iz drugih sportova ovde. Došli smo da se vama zahvalimo što ste nam dali snagu da idemo do medalje. Srbija, Srbija, Srbija...

Potom su se Teodosić, Bodganović i Bjelica zahvalili svima na podršci i nastavili slavlje sa saigračima i navijačima na balkonu Belog dvora.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.