Orlići otputovali u Švedsku na EP

Izvor: B92, 11.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Orlići' otputovali u Švedsku na EP

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u Švedsku na šampionat Evrope koji počinje 15. juna.

Naša selekcija prvu utakmicu igra dan kasnije protiv selekcije Italije, a u grupi su još domaćin Švedska i Blorusija. Dve najbolje ekipe iz grupe obezbediće plasman u polufinale. Selektor srbije Slobodan Krčmarević rekao je pred put da je zadovoljan urađenim na pripremama. 'Orlići' su se spremali na Zlatiboru gde je Krčmarević pokušao da ih osveži nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naporne sezone.

„Da ne bude fraza, zaista sam zadovoljan urađenim. Osvežili smo timradili na taktici, brzini... Imali smo i kvalitetnu probu sa Makedoncima, sa kojima smo ranije dogovorili da dođu sa nešto starijom eikpom kako bi provera bila kvalitetnija", smatra Krčmarević.

Selektor mlade reprezentacije posebno ističe ponašanje igrača.

„To je posebna priča. Radi se o izuzetno zdravoj grupi fudbalera koji su, pre svega, prijatelji. Pitao sam se ponekad da li im uopšte treba trener, jer svi znaju obaveze, trude se da maksimalno i pošteno odrade posao. Kada dođu igrači koji su u ’A’ selekciji bićemo kompletni i mozaik će biit skopljen."

Prvi rival Srbije je verovatno i najteži, selekcija Italije. Selektor Srbije kaže da će igrati oni koji su spremni.

„Imam ideju ko će izaći na teren. To će, pre svega, biti fudbaleri koji su tip-top spremni. Problem možda predstavlja činjenica da u našem timu ima mnogo igrača , čak i nosilaca igre, koji nemaju kontinuitet u klubovima. Zato treba svakome naći meru. Imamo samopouzdanja i vere u sebe da možemo da uradimo nešto u Švedskoj, a hvalićemo se kad dođe vreme", rekao je Krčmarević.

Drugu utakmicu na turniru Srbija će igrati 19. juna sa Belorusijom u Malmeu gde će četiri dana kasnije odmeriti snage i sa Švedskom. Veliku pomoć na tim mečevima "orlići" bi trebalo da imaju na tribinama.

"Svakodnevno nas kontaktiraju naši iseljenici u Švedskoj. Nadamo se da ćemo imati više od 3.000 navijača na svim utakmicama što može da nam bude velika pomoć za dobar rezultat", istakao je Krčmarević

’A’ Grupa:

Švedska

Belorusija

Italija

Srbija

’B’ Grupa:

Španija

Nemačka

Engleska

Finska

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.