Oproštaj od legendarnog Šekija

Izvor: Večernje novosti, 10.Jan.2019, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oproštaj od legendarnog Šekija

U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu biće sahranjen jedan od najvećih fudbalskih šarmera i driblera sa ovih prostora kome se divio čitav svet ZBOGOM, veliki Šeki. U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, danas od 14.30 biće sahranjen Dragoslav Šekularac, druga Zvezdina zvezda i jedan od najvećih fudbalskih šarmera i driblera sa ovih prostora kome se divio čitav svet. Opelo je od 14.00, dok će Komemoracija biti održana danas od >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << 11.00 u Medija centru stadiona "Rajko Mitić".PROČITAJTE JOŠ: KAD BI NAM BOG DAO JOŠ JEDNOG ŠEKIJA: Šoškić za "Novosti" prepričao poslednji razgovor sa Šekularcem Dragoslav Šekularac je preminuo 5. januara u 82. godini, od posledica moždanog udara. Odlazak genijalnog igrača probudio je sećanja i emocije mnogobrojnih ljubitelja fudbala. Telegrami saučešća stižu sa svih strana, a saučešće povodom smrti Dragoslava Šekularca izrazio je i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin. Na adresu FK Crvena zvezda u Ljutice Bogdana 1a stiglo je i pismo iz sedišta Evropske kuće fudbala. - Poštovani gospodine predsedniče Svetozare Mijailoviću, primite moje iskreno saučešće povodom smrti Dragoslava Šekularca. Ostaće upamćen kao jedan od najvećih i najvoljenijih jugoslovenskih fudbalera, koji je obeležio jednu epohu evropskog i svetskog fudbala. Ostaće upamćen kao veliki šampion, koji je osvojio pet titula prvaka i tri kupa sa Crvenom zvezdom, a posebno će se pamtiti njegovi nastupi na Evropskom prvenstvu 1960. u Francuskoj kada je vodio Jugoslaviju do velikog finala sa SSSR i srebrne medalje.PROČITAJTE JOŠ: Zvezda pomerila početak priprema zbog sahrane Šekularca Još za života stekao je status legende i bio uzor brojnim generacijama velikih fudbalera. Bio je igrač ispred svog vremena, čije se fudbalske čarolije, driblinzi i golovi i danas pamte i prepričavaju. Svi mi koji smo rasli uz jugoslovensku reprezentaciju, uvek ćemo ga čuvati u najlepšem sećanju - naveo je Aleksandar Čeferin.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠEKI ZBOGOM! NEKA TVOJA NEMIRNA DUŠA NAĐE VEČNI MIR! Održana komemoracija povodom smrti Dragoslava Šekularca (KURIR TV)

Izvor: Kurir, 10.Jan.2019

Komemoracija povodom smrti legendarnog fudbalera Dragoslava Šekularca održana je u medija centru stadiona "Rajko Mitić".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.