Opcija za Piksija – srpski vezista u Top 3 u svetu po statističkom parametru

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 11:37

Opcija za Piksija – srpski vezista u Top 3 u svetu po statističkom parametru

Srpski fudbaler Mirko Topić jedan je od najboljih vezista u svetu kada je reč o zadržavanju lopte pod pritiskom.

Član Famalikaoa je treći među fudbalerima sredine terena do 25 godina po ovom statističkom parametru u 28 najjačih svetskih liga, prema podacima koje je objavio "CIES".

Ispred Topića (89,1 odsto) su samo Bubakari Sumare iz Sevilje (89,8) i fudbaler Kolumbusa iz MLS lige Ejdan Moris (89,4).

Uslov da se bude na ovoj listi je najmanje 1.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odigranih minuta, a njega su ispunili i u Top 10 se našli sledeći igrači:

Orelijen Čuamenu (Real, 89), Tomaš Handel (Vitorija, 88,7), Mojzes Kaisedo (Čelsi, 88,7), Manuel Ugarte (88,6, PSŽ), Đerar Jepes (Sampdorija, 88,4), Anhel Gomes (Lil, 87,9) i Kartal Jilmaz (Kajzerispor, 87,9).

Topić je u portugalski šampionat stigao letos iz Vojvodine za obeštećenje od milion evra, a njegova trenutna vrednost je dva i po puta veća.

Odigrao je 21 meč za Famalikao ove sezone u svim takmičenjima i na terenu proveo gotovo 1,500 minuta.

Za "A" reprezentaciju Srbije je odigrao jedan meč, pre nešto više od godinu dana u okviru prijateljskog susreta protiv SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.