Ono kad je lopta veća od gola... Tužno popodne u Italiji: Stop Napoliju, Donadoni digao Destra (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 01.Nov.2015, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ono kad je lopta veća od gola... Tužno popodne u Italiji: Stop Napoliju, Donadoni digao Destra (VIDEO)

Na prethodna 103 mečeva su samo dva završena 0:0, a danas čak tri od četiri!

U prethodne 103 utakmice u Seriji A ove sezone, samo dve su završene najnepopularnijim rezultatom 0:0. A onda tuga u legendarnom popodnevnom terminu od 15.00 časova. Od četiri meča, čak tri su završena remijima bez golova! Da ne beše Bolonjnine pobede nad Atalantom, bilo bi ovo sramotno popodne za italijansku Seriju A.

Sve oči su bile uperene na Marasi gde je Đenova dočekala zahuktali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Napoli koji je bio u seriji od sedam pobeda u svim takmičenjima. I zaustavila ga! Napolitanci su propustili šansu da se izjednače sa Interom i Fiorentinom na prvom mestu.

Uprkos nepopularnih 0:0, meč nije bio loš, oba tima su napadala. Napoli je bio ofanzivniji, imao više prilika, ali i Đenova je pretila. U prvom poluvremenu Iguain je tražio penal posle duela sa Burdisom, ali čini se da je sudija bio u pravu. Domaći tim je imao i dva hendikepa u prvom poluvremenu kada su zbog povreda morali da izađu Munjoz i Džemaili. U drugom poluvremenu, Perin je spasao Grifone sjajnim intervencijama.

Promena trenera je prijala Bolonji. Roberto Donadoni je debitovao pobedom protiv rasterećene Atalante - 3:0. Bolonja je ceo meč bila bolja i zasluženo slavila, a Atalanta očigledno igra previše opušteno s obzirom da je do sada osvojila broj bodova kojem se ni najveći optimisti u klubu nisu nadali. U 52. minutu je Emanuele Đakerini postigao dugo čekani gol, s obzirom da je to bio prvi pogodak u popodnevnom programu Serije A na četiri meča. Golu Đakerinija je prethodila ogromna greška Toloija. A onda je i Matija Destro konačno pronašao put do mreže. Posle 834 minuta bez gola najveće pojačanje Bolonje je napokon pogodilo i rešeno je pitanje pobednika. Na kraju je Brijenca evrogolom sa 25 metara stavio tačku na ovaj meč.



U okršaju fenjeraša, strah od poraza i loš kvalitet timova su bili garancija za dosadnih 0:0. Karpi je za nijansu bio bolji od Verone, ali niko u ovom duelu nije zaslužio tri boda.

Na Friuliju je takođe završeno bez golova, ali je bilo daleko zanimljivije. Udineze je bio mnogo bolji rival od Sasuola i nije imao sreće da osvoji tri boda. U poslednjih desetak minuta je viđena prava opsada gola gostiju. Perica je umalo postigao evrogol, a odbrana Sasuola je iszbijala loptu sa gol linije posle kornera Lodija. Mnogo više razloga za zadovoljstvo gostiju.

SERIJA A - 11. kolo

Subota: 

Juventus - Torino 2:1 (1:0)

/Pogba 19, Kvadrado 90+4 - Bovo 51/

Inter - Roma 1:0 (1:0)

/Medel 31/

Nedelja:

Fiorentina - Frozinone 4:1 (4:0)

/Rebić 24, Rodrigez 29, Babakar 31 penal, Suarez 43 - Frara 87/

Bolonja - Atalanta 3:0 (0:0)

/Đakerini 52, Destro 58, Brijenca 85/

Karpi - Verona 0:0

Đenova - Napoli 0:0

Udineze  - Sasuolo 0:0

20.45: Lacio - Milan

Ponedeljak:

19.00: Kjevo - Sampdorija

21.00: Palermo - Empoli

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Serija A - Igralo osam ekipa, samo Bolonja pogađala!

Izvor: Sportske.net, 01.Nov.2015

Samo na jednoj utakmici su postignuti golovi u italijanskoj Seriji A, a igrano je čak četiri meča...Jako loše popodne u italijanskoj Seriji A...Nakon današnje pobede Fiorentine protiv Frozinonea rezultatom 4:1, igrana su četiri meča u terminu od 15 časova, a videli smo svega tri gola i to od...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.