Onesta: Žao mi je Karabatića i ostalih, igrači nisu krivi dok se ne dokaže

Izvor: Blic, 02.Okt.2012, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Onesta: Žao mi je Karabatića i ostalih, igrači nisu krivi dok se ne dokaže

Selektor reprezentacije Francuske Klod Onesta rekao je da mu je žao rukometaša koji su privedeni zbog sumnji da su namestili utakmicu Monpelje-Seson Sevinje i da ne želi da ih javnost unapred osudi bez dokaza.

Francuska policija privela je u nedelju Nikolu i Luku Karabatića, kao i bivšeg kapitena Srbije Mladena Bojinovića.

"Ovo je prvi put da se srećemo sa takvom situacijom. Postojale su glasine, ali ni u jednom trenutku, pogotovo ne tokom Igara u Londonu, nismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << znali da je neka istraga u toku. Nije dobro da ih sada provlače kroz blato kao da su već krivi", rekao je Onesta francuskim medijima.

Ukoliko budu proglašeni krivim Karabatićima i Bojinoviću prete zatvorske kazne od pet godina i novčane od po 75.000 evra.

"Karabatić je bio sjajan u Londonu. Žao mi je svih momaka, jer ih veoma poštujem. Ipak, ako su napravili ozbiljan prekršaj, moraju da budu kažnjeni adekvatno. Očekujem da istraga bude nastavljena i, znam da će, ako budu proglašeni krivim, momci prihvatiti kaznu", rekao je Onesta.

U slučaju manjeg prekršaja, igračima preti šest utakmica suspenzije i 15.000 evra novčane kazne.

"Uprkos svemu, morala bi da postoji pretpostavka nevinosti u celom slučaju. Mnogo toga ružnog se sada priča o Karabatiću, ali on je bio prava osboa za primer. Ako i mora da bude kažnjen, to će biti za njegovo dobro i dobro ostalih koji se pominju u ovom slučaju", zaključio je Onesta.

On i Karabatić su sa nacionalnim timom "trikolora" letos osvojili zlatnu medalju na OI u Londonu.

Monpelje se nalazi pod istragom zbog zbog sumnje da je namestio utakmicu sa ekipom Seson Sevinje. Sporni meč odigran je u finišu prethodne sezone, 12. maja, Monpelje je izgubio sa 31:28, ali je prethodno obezbedio šampionsku titulu.

Istraga je pokrenuta zbog povećanog broja uplata u kladionicama na poraz Monpeljea, a sumnja se da su supruge i devojke rukometaša, kao i nekoliko osoba zaposlenih u klubu uplatili pet hiljada evra šsto im je donelo zaradu blizu 200.000 evra.

Rukometaši Monpeljea ove sezone igraju u istoj grupi Lige šampiona sa beogradskim Partizanom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.