Olimpiji sedmi Superkup Slovenije

Izvor: B92, 03.Okt.2013, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpiji sedmi Superkup Slovenije

Košarkaši Union Olimpije osvojili su jubilarni deseti Superkup, pobedivši Krku 63:60 na otvaranju sezone.

"Zeleno-beli" su zaostajali osam poena u poslednjoj četvrtini, ali su serijom 11:0 preokrenuli rezultat i osvojili prvi Superkup od 2009, ukupno svoj sedmi.

Najbolji u timu iz Ljubljane bio je Aleks Stivenson sa 17 poena, dok je Jaka Klobučar predvodio ekipu iz Novog mesta sa 10.

Pored Stivensona, u timu Olimpije po 9 poena imali su Rupnik i Drobnjak, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su Klobučara u Krki pratili Lapornik, Edo Murič i Pavić sa po osam.

Krka je bolje otvorila meč i povela 6:1, da bi prvi period dobrom odbranom dobila sa 14:10. U drugom kvartalu nastavljeno je u sličnom ritmu, ali su se rivali smenjivali u vođstvu. Ponovo je tim iz Novog Mesta bio za nijansu bolji, pa je na odmor otišao sa 34:30.

U drugom poluvremenu u timu Olimpije razigrao se američki centar Aleks Stivenson koji je ubacio deset poena, ali je zahvaljujući Klobučaru Krka stigla do maksimalnih osam poena prednosti.

To je tim iz Ljubljane do isteka pola sata igre istopio na samo koš zaostatka, pa je usledila dramatična poslednja četvrtina.

Olimpija je u korak pratila Krku koja je i dalje diktirala tempo, te sjajnom odbranom stekla osam poena prednosti, šest minuta pre kraja meča.

Međutim, usledila je dominacija Stivensona, te serije Olimpije koja je deset sekundi pre kraja preokrenula rezultat. U poslednjim sekundima meča Krka nije uspela da realizuje napad, pa je prvi trofej u sezon otišao u Ljubljanu.

Sledećeg vikenda počinje ABA liga, a regionalni šampionat otvoriće upravo duel Union Olimpije i MZT-a u Skoplju. Krka dočekuje Budućnost dan kasnije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.