Olimpija Ljubljana: Vest da Mamić preuzima klub je izmišljotina

Izvor: B92, 17.Jul.2019, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpija Ljubljana: Vest da Mamić preuzima klub je izmišljotina

Ljubljanska Olimpija demantovala je spekulacije da će Zdravko Mamić preuzeti klub od Milana Mandarića.

Hrvatski portal "sportnews" je preneo da će Mamić sa italijanskim partnerima doći na čelo kluba sa Stožica i promeniti celu stručnu i upravljačku strukturu.

Međutim, iz Ljubljane su demantovali da je bivši čelnik zagrebačkog Dinama, koji je u Hrvatskoj osuđen na šest i po godina zatvora zbog toga što je iz kluba na nelegalan način "izvukao" 16 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evra, njihov novi vlasnik.

"Senzacionalna 'vest' koja je objavljena na medijskom portalu sportnews.hr o tome da Zdravko Mamić navodno preuzima Olimpiju, spada u kategoriju najobičnijih 'fake news' (lažne vesti) medijskih proizvoda.

Sve ključne tvrdnje navedene u pomenutom članku, koji su preuzeli i neki mediji u Sloveniji i u regionu su neistinite i plasirane su samo da bi privukle pažnju čitalaca, zato ih ne želimo niti ozbiljno komentarisati.

Sasvim je razumljivo da su događanja u NK Olimpija zanimljiva i za kreatore raznoraznih atraktivnih medijskih izmišljotina, ali bi i takve izmišljotine morale sadržavati barem tračak istine, koje u pomenutom članku nema.

Sve relevantne informacije povezane sa delovanjem NK Olimpija i budućnošću kluba biće javnosti prosleđene pravovremeno i preko zvaničnih kanala", navodi se u saopštenju NK Olimpija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Olimpija: Ništa od Mamića

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jul.2019

Ljubljanska Olimpija demantovala je da će Zdravko Mamić preuzeti klub od Milana Mandarića.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.