Oglasio se i Vujošević povodom dešavanja sa završnice KRK: Zadovoljan sam kako se Partizan vraća na mesto koje zaslužuje

Izvor: Sportske.net, 22.Feb.2019, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasio se i Vujošević povodom dešavanja sa završnice KRK: "Zadovoljan sam kako se Partizan vraća na mesto koje zaslužuje"

Bivši trener "crno-belih" za "SOS kanal" govorio o večitim rivalima i minulom finalu Kupa Radivoja Koraća.

Partizan je savladao Crvenu zvezdu u finalu KRK-a, bilo je 76:74 za "crno-bele", koji su meč dobili u poslednjim trenucima sa linije za slobodna bacanja.

Po završetku susreta se košarkaši Crvene zvezde i njen stručni štab nisu pojavili na dodeli medalja, potom ni na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << za medije, da bi nakon svega Nebojša Čović održao svoju konferenciju za novinare, na kojoj je govorio o navodnim neregularnostima u finalnoj utakmici i brojnim drugim stvarima.

Stigla je i kazna od KSS za oba kluba, zajedno će u kasu saveza morati da uplate preko milion dinara, Zvezda će morati da plati preko 90% te sume.

Juče su se povodom kazne ekspresno izjasnili iz tabora aktuelnog šampiona Srbije, saopštenjem, koje u nastavku možete pročitati u celosti.

Sada se povodom svega što se dešavala u Nišu oglasio i bivši trener Partizana Duško Vujošević.

On je za "SOS kanal" govorio o samom faulu Bilija Berona nad Lendejlom, na manje od sekunde do kraja utakmice, kao i o napadima Nebojše Čovića na sudije i organizatore turnira, pa i KSS.

Govorio je i o svom Partizanu, zbog kojeg je srećan, jer se kako kaže, "vraća na mesto koje zaslužuje".

"Ne vidim čemu stvaranje teorije zavere. Neću da se vraćam na vremena kada je Radović dva puta delegiran kada smo napravili brejk u Jadranskoj ligi, kako je tada suđeno i u nekim drugim stiuacijama kada su utakmice pokradene", počeo je izlaganje Vujošević.

Osvrnuo se potom i na samu situaciju oko koje se digla prašina, faul Bilija Berona i slobodna bacanja kojim je Lendejl rešio utakmicu, kao i na par situacija koje su prethodile tom poslednjem napadu "crno-belih".

"Možemo sad da pravimo čas anatomije, da je bio faul u napadu Partizanovog plejmejkera, ali i kada je pre toga Zvezdin šuter dao trojku, da je bio faul u bloku nad Marinkovićem. I tu je bilo isto elemenata za faul u napadu. Kod poslednjeg koša, faul je nesporan. Ranije je to moglo da se ne svira, ali sada kada postoji tehnologija koju sudije mogu da koriste u procenu puno bi bilo napraviti takvu grešku i ne suditi odlučujući faul", dodao je Vujošević.

Govorio je potom i o optužbama na račun Košarkaškog saveza Srbije.

"Nema Košarkaški savez nikakvih uticaja. Ako je predsednik Saveza postavljen mimo statuta, zašto se čekalo dve godine da se to kaže? Što se išlo sa njim na ručkove? Nego tek sad, kad se izgubila utakmica na ovakvav način... Bilo je grešaka, ali apsolutno nije bilo tendencija. Da je bilo, utakmica se ne bi završila na pola koša. Ipak oni imaju dovoljno diplomatije, pameti i znanja sudijskog da, ako hoće da neko dobije utakmicu, da je dobije 12 razlike. Ne treba to isticati u prvom planu. Ako nema normalnog poraza, nema ni normalnog sporta. Ne može se praviti pritisak. Da se ne vraćam sad na igre da li će se doći ili ne na plej-of iz predgrađa, na presvlačenje u autobusu i slično. To je više nepotrebno", poručio je Vujošević.

Za kraj, uputio je i čestitke treneru Partizana, igračima i predsedniku kluba Ostoji Mijailoviću.

"Partizan je čisto pobedio, na tome im od srca čestitam. Čestitam treneru, igračima i predsedniku kluba, koji je doneo jako puno toga pozitivnog i obezbedio ekstra uslove. Mi smo putovali "dajcom" do Zadra, a oni idu čarterom. U ovakvoj situaciji obezbediti dobra putovanja, daje prednost i mogućnost da se dobro trenira. Zadovoljan sam kako se Partizan vraća na mesto koje zaslužuje", zaključio je legendarni srpski trener.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

VUJOŠEVIĆ POHVALIO OSTOJU MIJAILOVIĆA I PROZVAO NEBOJŠU ČOVIĆA: Zašto se ćutalo dve godine? Što se išlo na ručkove? (VIDEO)

Izvor: Kurir, 23.Feb.2019, 11:16

Najtrofejnuiji košarkaški trener u istoriji Partizna Duško Vujošević, još jednom se osvrnuo na nedavno finale Kupa radivoja Koraća u kom je Partizan posle velike drame, faula Bilija Berona i slobodnih bacanja Džoka Lendejla 0,2 sekunde pre kraja savladao Crvenu zvezdu 76:74.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.