Oglasio se Gvardiola nakon silnih kritika i pecnuo gradskog rivala, ali i Vengera!

Izvor: Sportske.net, 15.Jul.2020, 23:39

Oglasio se Gvardiola nakon silnih kritika i pecnuo gradskog rivala, ali i Vengera!

Da li je u pravu?

Puno bure podigla je odluka Arbitražnog suda za sport u Lozani, koji je odlučio da ukine suspeniju Mančester sitija iz evropskih takmičenja i smanji im finansijski kaznu sa 30 na 10 miliona evra.

"Drvlje i kamenje" je po "Građanima" osuo i prvi čovek španske Primere Havijer Tebas, a imao je šta da kaže i Žoze Murinjo.

Sada se opet oglasio Pep Gvardiola, koji je odlučio da priča i o platežnoj moći drugih timova.

" >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Hteli smo Aleksisa Sančeza, nismo mogli da ga priuštimo, hteli smo Harija Megvajera, nismo mogli da ga priuštimo, nismo mogli da platimo koliko je Junajted mogao da plati.

Tako da, imamo mi novac, ali imaju ga i drugi klubovi.

Da li smo potrošili u prethodnoj deceniji više nego u prošlosti? Jesmo, ali pre 20, 25, 30 godina, Arsen Venger, koji brani savršeni FFP, je potrošio mnogo novca da bi bio na vrhu, Junajted, sa Ser Aleks Fergusonom je takođe potrošio puno novca da bi bio na vrhu. To rade svi klubovi koji žele da budu na vrhu
", izjavio je Gvardiola.

Gvardiola je tokom svoje trenerske karijere na pojačanja izdvojio oko 1,3 milijarde evra za 11 sezona.

Ubedljivo najviše potrošio je upravo u Mančester sitiju, od 2016. godine su "Građani" za pojačanja izdvojili 762,3 miliona evra.

Siti je dogovorio i prvo pojačanje za narednu sezonu, više u nastavku.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.