Oduševljenje u Humskoj, istorijska pobeda Partizana!

Izvor: Sportske.net, 21.Jan.2019, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oduševljenje u Humskoj, istorijska pobeda Partizana!

Istorijski dan za klub iz Humske, na ovo su u Partizanu godinama čekali.

Upravni odbor Partizana oglasio se danas saopštenjem za javnost u kojem je potvrđeno da je stadion u Humskoj najnovijom sudskom presudom ostao u vlasništvu JSD Partizan.

Saopštenje crno-belih tim povodom prenosimo u celini.

''Upravni odbor FK Partizan ima čast i osobito zadovoljstvo da sportskoj javnosti Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << saopšti da je od danas stadion Partizana i pravosnažno ostao u svojini JSD Partizan.

Presudom Apelacionog suda u Beogradu preinačena je presuda Višeg suda u Beogradu od 7. septembra 2017. godine i odbijeni kao neosnovani svi tužbeni zahtevi tužioca.

Nakon višegodišnjeg složenog i pravnički izuzetno zahtevnog sudskog spora, koji je započet tužbom protiv JSD Partizan tadašnjeg ministra vojnog Dragana Šutanovca i nosilaca bivše vlasti, zajedničkim predanim i samopregornim radom našeg Pravnog tima, Uprave FK Partizan i Uprave JSD Partizan, izvojevana je velika istorijska pravna pobeda.

Uprava FK Partizan je, kao jedan od svojih osnovnih ciljeva, 24. oktobra 2016. godine na Vanrednoj izbornoj skupštini FK Partizan, proklamovala trijumf u ovom složenom pravnom postupku i povratak ugrožene svojine nad stadionom.

Boreći se da, kako je to odavno uspostavljeno, bude pravde pa makar propao svet, znajući da su zakon i pravda na našoj strani, sigurni da oni pređašnji u svojim nečasnim namerama nisu mogli ugroziti pravnu državu, uspeli smo da pokolenjima iza nas ostavimo u amanet svojinu nad svim objektima koji su, Ugovorom o prenosu prava korišćenja na napokretnostima u društvenoj svojini bez naknade, 19. aprila 1990. godine preneti na JSD Partizan.

Upravni odbor FK Partizan izražava posebnu zahvalnost za razumevanje i podršku ovim našim sveukupnim nastojanjima aktuelnim reprezentima državne vlasti, čiji je doprinos ovom istorijskom momentu, nemerljiv'',
navodi se u saopštenju.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan - Vučeli je puno srce, ko još dolazi, ko ''nadolazi''? Ima i još jednu sjajnu vest!

Izvor: Sportske.net, 22.Jan.2019, 11:24

Posle jednomesečnog zatišja, iz Humske su ovih dana počele da stižu odlične vesti...Najznačajnija za klub je ona koja je objavljena juče posle sednice Upravnog odbora, a u kojoj je potvrđeno da je stadion u Humskoj odlukom Apelacionog suda ''pravosnažno ostao u svojini JSD Partizan''...Uporedo...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.