FK Partizan: Stadion u Humskoj pravosnažno naše vlasništvo

Izvor: RTS, 21.Jan.2019, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FK Partizan: Stadion u Humskoj pravosnažno naše vlasništvo

Fudbalski klub Partizan saopštio je da je od danas stadion u Humskoj pravosnažno ostao u svojini JSD Partizan.
Kako se navodi, presudom Apelacionog suda u Beogradu preinačena je presuda Višeg suda u Beogradu od 7. septembra 2017. godine i odbijeni kao neosnovani svi tužbeni zahtevi tužioca.

"Nakon višegodišnjeg složenog i pravnički izuzetno zahtevnog sudskog spora, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je započet tužbom protiv JSD Partizan tadašnjeg ministra vojnog Dragana Šutanovca i nosilaca bivše vlasti, zajedničkim predanim i samopregornim radom našeg Pravnog tima, Uprave FK Partizan i Uprave JSD Partizan, izvojevana je velika istorijska pravna pobeda", navodi se u saopštenju crno-belih.
Podseća se, da je Uprava FK Partizan, kao jedan od svojih osnovnih ciljeva, 24. oktobra 2016. godine na Vanrednoj izbornoj skupštini proklamovala trijumf u ovom složenom pravnom postupku i povratak ugrožene svojine nad stadionom.
"Boreći se da, kako je to odavno uspostavljeno, bude pravde pa makar propao svet, znajući da su zakon i pravda na našoj strani, sigurni da oni pređašnji u svojim nečasnim namerama nisu mogli ugroziti pravnu državu, uspeli smo da pokolenjima iza nas ostavimo u amanet svojinu nad svim objektima koji su, Ugovorom o prenosu prava korišćenja na napokretnostima u društvenoj svojini bez naknade, 19. aprila 1990. godine preneti na JSD Partizan".
"Upravni odbor FK Partizan izražava posebnu zahvalnost za razumevanje i podršku ovim našim sveukupnim nastojanjima aktuelnim reprezentima državne vlasti, čiji je doprinos ovom istorijskom momentu, nemerljiv", navode iz Partizana.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stadion u Humskoj sad je i zvanično Partizanov

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jan.2019

Fudbalski klub Partizan saopštio je da je od 21. januara stadion u Humskoj pravosnažno ostao u svojini JSD Partizan..."Stadion Partizan", koji se do 1989. zvao JNA stadion zbog čega se i danas tako žargonski naziva, zvanično je otvoren 22. decembra 1951. nakon tri godine gradnje, a renoviran je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Oduševljenje u Humskoj, istorijska pobeda Partizana!

Izvor: Sportske.net, 21.Jan.2019

Istorijski dan za klub iz Humske, na ovo su u Partizanu godinama čekali...Upravni odbor Partizana oglasio se danas saopštenjem za javnost u kojem je potvrđeno da je stadion u Humskoj najnovijom sudskom presudom ostao u vlasništvu JSD Partizan...Saopštenje crno-belih tim povodom prenosimo u celini...''Upravni...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.