Održan Red Star Forum, gost Laporta

Izvor: B92, 08.Dec.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan Red Star Forum, gost Laporta

U Kristalnoj dvorani Hotela 'Hajat' u organizaciji Sportskog društva Crvena zvezda održan je prvi "Red star forum".

Tema ovog okruglog stola bilo je povezivanje različitih klubova, komunikacija sa javnošću i društveno-ekonomski aspekt egzistencije sportskih klubova, a jedan od glavnih učesnika bio je i prvi čovek Barselone, Đoan Laporta.

"Red star forum" je, pored prve zvezde iz Barselone, okupio mnoge sportske ljude iz Srbije i okruženja. Forum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je vodio predsednik KK Crvena zvezda, Slobodan Vučićević i jedan od inicijatora ovog skupa, a za govornicom su se našli čelnici Levskog iz Sofije, ljubljanske Olimpije, podgoričke Budućnosti, banjalučkog Borca, Partizana, Crvene zvezde, a izostao je najavljeni predsednik Olimpijakosa Petros Kokalis zbog nereda u Grčkoj.

Predsednik SD Crvena zvezda, Aleksandar Vlahović rekao je da se svi klubovi iz Istočne Evrope sreću sa istim problemima kada je reč o daljoj sudbini fudbalskih klubova i njihovom funkcionisanju.

Prvi čovek Barse, Đoan Laporta, na konferenciji za novinare najviše pažnje je poklonio aktuelnoj situaciji u klubu, nastavku Lige šampiona i predstojećem Superklasiku sa Realom.

Laporta kaže da u klubu ne razmišljaju ni o osmini finala Lige šampiona, ni o finalu, već kako kaže, bave se samo sledećim protivnikom:

"Mi igramo protiv Šahtjora i to je jedini protivnik o kojim se bavimo. Opekli smo se u prošlosti kada smo mislili da imamo bolji tim od rivala. Zato sada idemo korak po korak, da iz utakmice u utakmicu potvrđujemo kvalitet i jačamo timski duh. O finalu i osvajanju Lige šampiona ćemo razmišljati kada stignemo do Rima, gde se igra finale".

Govoreći o Bojanu Krkiću, talentovanom fudbaleru Barselonu, Laporta kaže da je on budućnost katalonskog kluba:

"Bojan je budućnost Barselone, ali i njena sadašnjost. Ove sezone u timu imamo petoricu-šestoricu napadača, a on je jedan od njih. Bojan ima divno okruženje, kako u klubu tako i u porodici, i sjajna je ličnost. To je važno, jer je već sada uzor deci".

Iako tvrdi da samo razmišlja o Šahtjoru, Laporta priznaje da su mu misli okrenute ka meču sezone a možda i meču godine - derbiju sa Real Madridom na domaćem terenu.

"El klasiko? Tu se nikada ne zna ko će pobediti. Ne mogu da ne razmišljam o 'El klasiku'. Real beleži loše rezultate i ima mnogo povređenih igrača. Ranjen je, a tada je najopasniji. Zato moramo da motivišemo igrače i da ih ubedimo da nam neće biti lako iako mu bežimo devet bodova. Ipak, to je El klasiko", kaže Laporta.

Na kraju foruma Laporta je predsedniku SD Crvena zvezda uručio Barselonin dres a Laporti je trener KK Crvena zvezda Svetislav Pešić uručio svečanu značku Crvene zvezde.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoan Laporta na "Red star forumu" u Beogradu

Izvor: RTS, 08.Dec.2008

Predsednik fudbalskog kluba Barselona Đoan Laporta bio je na "Red star forumu" Sportskog društva Crvena zvezda u Beogradu...Na okruglom stolu o udruživanju klubova i sportova, pričalo se i o njihovom povezivanju, o prednostima i manama zajedničkih imena klubova u različitim sportovima, o komunikaciji...

Nastavak na RTS...

Budite ko Barselona

Izvor: Kurir, 09.Dec.2008, 06:37

Đoan Laporta, predsednik Barselone, upozorio je naše političare, predstavnike Crvene zvezde, ali i sve naše sportske klubove da privatizacija nije magično rešenje. Na izuzetno posećenom Red star forumu prvi čovek katalonskog kluba dao je predloge za uspešnu transformaciju i bolje funkcionisanje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.