Đoan Laporta na Red star forumu u Beogradu

Izvor: RTS, 08.Dec.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoan Laporta na "Red star forumu" u Beogradu

Predsednik fudbalskog kluba Barselona Đoan Laporta bio je na "Red star forumu" Sportskog društva Crvena zvezda u Beogradu.

Na okruglom stolu o udruživanju klubova i sportova, pričalo se i o njihovom povezivanju, o prednostima i manama zajedničkih imena klubova u različitim sportovima, o komunikaciji sa javnošću, o društveno-ekonomskom aspektu egzistencije sportskih klubova, da li su mogući korporativni modusi finansiranja i organizovanja sportskih klubova...
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
- 109 godina stara FK Barselona danas je neprofitabilna organizacija, narodni klub sa 160.000 članova. To je bitan izvor prihoda koji pružaju naši članovi. Do 2000. godine oni su članarinom ulagali u klub, pa smo se tako jedno vreme finansirali, nalazili sponzorstva, plaćali TV prava. Investirati u sport znači imati najbolji tim, rezultate, privlačiti pažnju medija i na taj način projektovati svoj imidž širom sveta. Imamo logo UNICEF-a na našim dresovima kako bismo preneli poruku da smo solidarni sa onima koji su manje srećni od nas - istakao je na forumu prvi čovek Barselone Đoan Laporta.

Katalonski klub jedan je od najbogatijih i najpopularnijih u svetu.

- 2003. imali smo budžet od 123 miliona evra, a danas sam ponosan što sam utrostručio prihode. Mi nemamo deoničare, pa se prihod reinvestira u klub. U Barseloni su najpopularniji fudbal, a onda košarka, za šta zahvaljujem i vašem stručnjaku Svetislavu Pešiću - dodao je Laporta.  

Među govornicima su, pored Laporte, bili i predstavnici Crvene zvezde, Partizana, Olimpije iz Ljubljane, Levskog iz Sofije, podgoričke Budućnosti, Borca iz Banjaluke....

Predsednik Barselone Đoan Laporta uručio je dres svog kluba prvom čoveku SD Crvena zvezda Aleksandru Vlahoviću, a trener Zvezdinih košarkaša Svetislav Pešić poklonio je Laporti svečanu značku Crvene zvezde.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.