Izvor: RTS, 13.Apr.2021, 06:42

Odlični Jokić uveličao istorijsku partiju Stefa Karija

Košarkaši Denver nagetsa doživeli su drugi uzastopni poraz nakon serije od osam trijumfa, ovoga puta je od njih bio bolji Golden Stejt na svom parketu, rezultatom 116:107. Voriorsi su predvođeni nestvarnim Stefenom Karijem odigrali jedan od najboljih mečeva ove sezone, a prva zvezda tima je sve to krunisala ispisivanjem nove stranice istorije franšize.
Kari je potpuno zasenio i najboljeg centra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NBA i prvog favorita za MVP nagradu Nikolu Jokića, kojem je malo nedostajalo da treću utakmicu zaredom završi sa tripl-dablom.

Stef je odigrao neverovatno prvo poluvreme tokom kojeg je ubacio 30 poena i postao najbolji strelac u istoriji Golden Stejta.
Na prvom mestu večne liste preskočio je legendarnog Vilta Čemberlena, koji je ostao na 17.783 poena za "ratnike", dok je izvesno da će Kari postaviti granicu koja će teško biti srušena.
U prve dve četvrtine je na parketu postojao samo jedan igrač, šutirao je 9/13 iz igre, a od devet pokušaja za tri, šest je završilo u obruču. Bio je jedini dvocifreni u svom timu, ali mu to nije smetalo da održi ekipu u egalu.
Nagetsi su vodili do pauze, imali sedam poena viška, ponovo zahvaljujući Jokiću, ali ih je katastrofalan početak treće deonice koštao boljeg rezultata.

Domaćin je taj deo igre započeo serijom 21:7, potpuno preuzeo kontrolu i do kraja deonice ubacio čak 43 poena. Razigrali su se Drejmond Grin i Endru Vigins, pa povratka za "grumenje", u čijim redovima je falilo raspoloženih igrača, nije bilo.
Kari je nastavio da zatrpava koš rivala i jednu od najvažnijih utakmica završio u velikom stilu, ujedno je bio i najzaslužniji za trijumf svog tima.
Zaustavio se na 53 poena (14/24 iz igre, 15/16 penali), uz šest skokova, četiri asistencije i čak 10 pogođenih trojki iz 18 šuteva. Najbolje ga je pratio spomenuti Grin sa 18 poena i po sedam uhvaćenih lopti i uspešnih dodavanja, dok je Vigins dodao jedan manje.
Jokiću su dve asistencije nedostajale za tripl-dabl – postigao je 27 poena (10/21 iz igre, 1/4 trojke), uhvatio 12 lopti, podelio osam dodavanja i imao po jednu blokadu i ukradenu loptu.
Da su njegovi saigrači bili raspoloženiji u prve tri četvrtine, verovatno bi još jednom bio dvocifren u tri navedene statističke kategorije.

Majkl Porter junior jedini ga je pratio sa 24 poena i devet skokova, dok je Džamal Mari u finišu došao do 17.
Međutim, povredio je koleno u poslednjem minutu i sa bolnom grimasom je iznesen sa terena, što bi mogao da predstavlja još jedan veliki problem za Majka Melouna.
Uprkos porazu, Denver je ostao četvrti na Zapadu sa skorom 34-20, pošto su i Lejkersi doživeli neuspeh u nekada slavnom derbiju sa Njujork niksima.
Voriorsi su ostvarili važan trijumf u borbi za plej-in turnir, ostali su deseti sa 26 pobeda i 28 poraza.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kari nadmašio Čemberlena i ispisao istoriju, Jokić koketirao sa tripl-dabl učinkom (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 13.Apr.2021

Drugi uzastopni poraz Denvera, Golden Stejt sve bliži plej-ofu..Pobeda Golden Stejta nad Denverom 116:107 ukrasila je veče za pamćenje Stefona Karija koji je na večerašnjem susretu pretekao Vilta Čemberlena (17,783 poena) i postao košarkaš sa najviše postignutih poena u istoriji franšize...Sjajnom...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.