Izvor: MozzartSport.com, 15.Jun.2021, 20:05

Od nagazne mine do razbijene vojske: Mađari "pukli" za osam minuta, Ronaldo najbolji strelac u istoriji Eura

Do 84. minuta na Puškaš Areni bilo 0:0, ali je na kraju sastav Fernanda Santosa slavio sa previše ubedljivih 3:0

Čak i da nisu u takozvanoj grupi smrti, Mađarima ne bi davali mnogo šansi na ovom Evropskom prvenstvu, ali su večeras mogli da budu nagazna mina za zvaničnog šampiona Starog kontinenta, Portugaliju. Ipak, sreća je u završnici meča okrenula leđa borbenom sastavu Marka Rosija. Prvo im je poništen gol zbog ofsajda u 80. minutu, a onda je usledio potpuni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << potop i tri primljena gola u razmaku od samo osam minuta. Sve je krenulo u 84. minutu, kada je lopta posle rikošeta i udarca Rafaela Gereira završila u mreži Petera Gulačija, a onda se dva puta u strelce upisao Kristijano Ronaldo i tako prestigao legendarnog Mišela Platinija, postavši najbolji strelac u istoriji Eura sa 11 postignutih golova - 0:3 (0:0).

Tu nije kraj nevrovatnim dostignućima jednog od najboljih igrača današnjice. Ronaldo je sa 36 godina i 130 dana postao najstariji igrač koji je postigao dva pogotka na jednom meču Evropskog prvenstva i tako prestigao Andreja Ševčenka, kome je to uspelo 2012. godine protiv Švedske sa 35 godina i 256 dana.

Ronaldo makes his second vs Hungary and the 3-0.

GOAT! pic.twitter.com/sFgCHxT0oh

USKORO OPŠIRNIJE...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.