Od gotovog veresija: Dominikana se kockala, Tauns umalo tragičar

Izvor: B92, 29.Avg.2023, 12:05

Od gotovog veresija: Dominikana se kockala, Tauns umalo tragičar

Košarkaši Dominikanske Republike pobedili su Angolu rezultatom 75:67 u trećem kolu grupne faze Svetskog prvenstva.

Dominikanska Republika sa maksimalnim učinkom napušta grupu A i čeka protivnike u drugoj fazi gde se ukrštaju sa grupom B u kojoj je Srbija.

Posle trijumfa nad domaćinom Filipinima i favorizovanim Italijanima, Dominikanci su se propismo namučili u duelu sa Angolom, ali na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspeli da ostvare pobedu.

Angola je zahvaljujući Bangu i Fernandu odlično počela meč i povela rezultatom 8:5, da bi usledila serija Dominikanske Republike od 8:0 i potpuni preokret.

Ukoliko mislite da je odatle sve krenulo glatko, varate se. Karl Entoni Tauns je već imao jednu ličnu grešku, potom napravio drugi faul i smatrao da to nije istina pa se žustro pobunio.

Faul je ostao na snazi, a KAT je dobio i tehničku grešku pa je već posle 4 minuta košarke imao tri lične i morao na klupu na jednu dužu pauzu kako ne bi završio meč pre vremena.

Angoli je za prolaz u narednu fazu bila potrebna pobeda od 10 i više poena prednosti i činilo se da će ova kazna da ih dodatno pogura, ali...

Lester Kinones, Ej Džej Figeroa, Eloj Vargas i ostali bili su na visini zadatka i rezultatom 20:11 Dominikanska Republika je vodila protiv Angole na kraju prve četvrtine.

Drugi kvartal počinje poenima Bruna Fernanda da bi odgovorio Felis trojkom, a onda se priključio i Delgado i za tren oka je bilo +15, odnosno 28:13 i to bez Taunsa pa je Angola morala da reaguje minutom odmora.

To se ispostavilo kao dobra stvar jer su serijom 7:0 vratili jednocifreni zaostatak da bi Montero i Penja odgovorili svojom serijom i ostavili dvocifrenu prednost.

Udarac za Angolu je bila povreda njihovog najboljeg igrača Bruna Fernanda koji je iskrenuo skočni zglob nezgodno nagazivši jednog od igrača Dominikanske Republike, ali su Suza, Dundao i Gončalveš smanjili zaostatak na 37:32 na poluvremenu.

Maltene čim je ušao u igru, Tauns je zaradio i četvrtu ličnu grešku i opet morao na klupu. Angola je sve to uspela da iskoristi i napravili velike probleme Dominikanskoj Republici.

Kada je trojkom Dundaa Angola stigla do preokreta, mnogi su mislili da će Karl Entoni Tauns biti tragičar ovog susreta i da će afrička selekcija uspeti da napravi veliko iznenađenje...

Uskoro opširnije...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Perfektna Dominikanska Republika spremna za Srbiju, Italijani mogu i da ispadnu

Izvor: Danas, 29.Avg.2023

Sve tri neizvesne završnice u prvoj fazi Svetskog prvenstva, košarkaši Dominikanske Republike rešili su u svoju korist. Trijumfom nad Angolom (75:67) sa perfektnih 3-0 u pobedama, nameriće se na Srbiju u drugoj fazi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.