![Stari lek za štitnu žlezdu i ubrzavanje metabolizma! (RECEPT)](https://static.vesti.rs/slike-4/Stari-lek-za-stitnu-zlezdu-i-ubrzavanje-metabolizma-RECEPT.jpg)
Izvor: Svet plus, 27.Maj.2024, 20:24
Stari lek za štitnu žlezdu i ubrzavanje metabolizma! (RECEPT)
Stari lek za štitnu žlezdu i ubrzavanje metabolizma je zapravo čašica zdravlja svakoga jutra. Recept je jednostavan, a pravo je vreme za pripremu orahovače.
Naši preci su obožavali liker od zelenih oraha. U njihovim domovima, pored domaće rakije i vina, uvek je bila prisutna i domaća orahovača.
Orasi leče razne bolesti i pomažu kod problema sa štitnom žlezdom, grlom, respiratornim putevima, bronhitisom, kao i kod jačanja imuniteta. Prednosti korišćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << orahovače za zdravlje su neprocenjive. Zahvaljujući visokom nivou joda, preporučuje se osobama sa hipotireozom, odnosno oboljenjem štitne žlezde koje nastaje zbog manjka joda u organizmu.
Naučite kako pripremiti domaću orahovaču, stari lek za štitnu žlezdu i ubrzavanje metabolizma. Jednostavan recept koji su koristili naši preci.
Orahovača je prirodni lek, bez veštačkih aroma i aditiva. Postupak pripreme je jednostavan.
Potrebni sastojci za ovaj stari lek:
40 mladih zelenih oraha
1 kg šećera (možete koristiti i med)
1 l domaće rakije
1 limun
Nekoliko karanfilića (10-15 komada)
Priprema:
1. Priprema oraha:
Operite 40 mladih zelenih oraha i isecite ih na četvrtine. Možete ih seći sa sve ljuskom.
2. Kombinovanje sastojaka:
Stavite iseckane orahe u veliku staklenu teglu ili bocu.
Dodajte 1 kg šećera (ili meda) preko oraha.
Sipajte 1 l domaće rakije preko mešavine oraha i šećera.
Foto: Pixabay
3. Dodavanje dodatnih sastojaka:
Isecite jedan limun na tanke kriške i dodajte u teglu.
Dodajte 10-15 karanfilića.
4. Mešanje:
Dobro promešajte sve sastojke da se šećer (ili med) počne rastapati.
Zatvorite teglu ili bocu hermetički.
5. Ostavite da odstoji:
Ostavite teglu na tamnom i hladnom mestu da stoji najmanje 40 dana. Tokom ovog perioda, povremeno protresite teglu kako bi se sastojci bolje sjedinili.
6. Procedite:
Nakon što je smesa odstajala, procedite orahovaču kroz gazu ili fino sito da biste uklonili komade oraha, limuna i karanfilića.
7. Čuvanje:
Procedjenu orahovaču sipajte u čiste staklene flaše i dobro zatvorite. Čuvajte na tamnom i hladnom mestu.
Vaša domaća orahovača je sada spremna za upotrebu. Uživajte u ovom zdravom i ukusnom napitku koji su naši preci koristili kao lek za štitnu žlezdu i ubrzavanje metabolizma.
Možda vas interesuje:
Braon mrlje na licu i koži jednostavno se mogu ukloniti prirodnim sredstvom! (RECEPT)