Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2021, 21:20

Očaj Hrvata u Finskoj za 0-2 na startu kvalifikacija

Sasu Salin presudio četi Veljka Mršića, iako je do poslednjih minuta utakmice imao samo dva poena uz svoje ime

Poraz od Slovenije nije bio tako bolan, ali od debakla u Espu će se košarkaška reprezentacija Hrvatske dugo oporavljati. Iz Finske se vraća praznih šaka, kako je pretrpela poraz od domaće selekcije u drugom kolu kvalifikacija za Mundobasket - 71:77.

Hrvatska je tako poslednja u grupi C. Treba napomenuti da je Finska pre tri dana izgubila od Švedske, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koja večeras igra sa Slovenijom.

I dok je Srbija recimo kao veliki favorit prosula mleko u poslednjem kvartalu susreta sa Belgijom, Hrvati su veći deo susreta u Finskoj bili u podređenom položaju. Činjenica koja možda zabrinjava više od otvaranja kvalifikacija sa dva poraza. Finci su na početku drugog poluvremena uspostavili kontrolu, tek u finišu na kratko ispustili prednost, ali su je očas vratili i serijom trojki rešili pitanje pobednika.

Sasu Salin je u poslednja dva minuta ušao sa dva poena uz svoje ime. Susret je okončao sa osam. U finišu je preuzeo odgovornost, pogodio važnu trojku na isteku napada, a potom i sa linije penala stavio tačku.

Hrvati su očajno šutirali, pogodili samo četiri trojke, dok je rival ubacio čak 10 više. Uspeli su uprkos pomenutoj razlici da ostanu u igri do samog kraja, ali je domaća selekcija na kraju sasvim zasluženo upisala pobedu.

Iskusni Salin je možda bio heroj, ali daleko od toga da je bio najbolji pojedinac u redovima Finske. Edon Madžuni je susret okončao sa 15 poena, Šon Haf je postigao pola koša manje (4/8 za tri, devet skokova), dok je 12 dodao Elijas Valtonen. Dvocifren je sa 10 poena bio i Mikael Jantunen, dok je iskusni Peteri Koponen postigao osam, uz pet asistencija.

U redovima Hrvatske je ponovo Filip Bundović bio odličan sa 16 poena, dok su po 10 dodali Toni Perković i Danko Branković.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET

Nedelja

Finska - Hrvatska 77:71

/Madžuni 15 - Bundović 16/

Slovenija - Švedska U TOKU

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.