Obrva isporučio 50, Melo se raspao, Bertans ponovo zablistao VIDEO

Izvor: B92, 10.Dec.2019, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Obrva" isporučio 50, Melo se "raspao", Bertans ponovo zablistao VIDEO

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa ubedljivo su pobedili Minesotu uz fenomenalnu partiju Entonija Dejvisa.

Lejkersi su na domaćem terenu pobedili Timbervulvse sa 142:125 i poboljšali učinak na 21 pobedu i tri poraza.

Domaćin je odlično počeo utakmicu, ali su gosti uspeli da se vrate već do poluvremena, nadoknade zaostatak i povedu sa pet razlike.

Lejkersi su, ipak, velikom serijom okončali prvo poluvreme, a onda prelomili meč i u trećoj četvrtini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << došli do čak i +19.

"Obrva" je odigrao još jedan izuzetan meč i završio ga sa 50 poena (20/29), sedam skokova i šest asistencija. Lebron Džejms je imao 32 poena i 13 skokova, dok je 16 ubacio Aleks Karuzo.

U gubitničkom sastavu istakli su se Endrju Vigins i Karl-Entoni Tauns sa po 19 poena.

Oklahoma Siti Tander je na gostovanju Portland Trejlblejzersima slavio pobedu sa 108:96.

U prvom poluvremenu viđena je rezultatska klackalica, sve dok, sredinom druge deonice, Tander nije uspeo da se "odlepi" na +18.

Portland je nadokandio razliku, uspeo i da povede, ali je prednost gostiju ubrzo bila ponovo dvocifrena.

Maltene cela ekipa Trejlblejzersa je imala loše šutersko veče – Demijan Lilard je ubacio 26 poena (8/24), Si Džej Mekolum 20 (8/21), a Karmelo Entoni je protiv ekipe u kojoj je proveo pretporošlu sezonu zabeležio devet poena i osam skokova, uz 4 od 18 iz igre.

Los Anđeles Klipersi lako su izašlki na kraj sa Vašington Vizardsima – 135:119, na gostovanju.

Klipersi su preuzeli inicijativu u drugom poluvremenu i veliku prednost održali do poslednjeg sekunda.

Kavaj Lenard je imao 34 poena i 11 skokova, a Pol Džordž 27 poena i po šest skokova i uspešnih dodavanja.

Na drugoj strani ponovo je briljirao Davis Bertans, sa 25 poena, a pratili su ga Troj Braun i Bredli Bil sa 22, odnosno 20 poena.

Čikago se fenomenalno držao, vodio tokom većine meča, ali na kraju putem linije penala morao da dođe do produžetka. U dodatnih pet minuta Bulsi su poveli sa 105:102, ali je usledila serija Hita od 8:0 za kraj utakmice.

Ruki Tajler Hiro je bio najefikasniji kod pobednika sa 25 poena, a pratili su ga Džimi Batler sa 23 i Bem Adebajo sa 21 poenom (13 skokova).

Kod Bulsa najbolji je bio Lauri Markanen sa 22 poena, dok je Zek Lavin imao 18.

Filadelfija 76ersi nadigrali su Toronto Reptorse u derbiju Istoka sa 110:104.

Filadelfija je početkom 4/4 imala čak +20, ali je do kraja meča umalo uspela da uprska sve što je do tada uradila.

Ben Simons je bio na korak od tripl-dabla sa 16 poena, 11 skokova i devet asistencija, a najefikasniji bio je Tobajas Heris sa 26 poena.

Toronto je predvodio Kajl Lauri sa 26 poena, dabl-dabl je imao Ou Dži Anunobi sa 19 poena i deset skokova, dok Paskal Sijakam nije igrao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.