Obrneš 9.500.000.000 $ godišnje i ne platiš porez!

Izvor: MozzartSport.com, 09.Mar.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrneš 9.500.000.000 $ godišnje i ne platiš porez!

Neverovatno, ali istinito – najbogatija sportska organizacija na svetu, NFL još od 1966. uživa specijalan status koji joj dozvoljava da ne plaća porez državi. Narod se konačno pobunio

Najspektakularnije, najgledanije i najrazvijenije sportsko takmičenje na svetu, NFL, to jest Nacionalna fudbalska liga ujedno je i najisplatljivija na svetu. Ali ne samo zahvaljujući odličnoj organizacij, visokostručnom kadru, najboljim sponzorima ili vrhunskim atletama, već pre >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << svega zato što ima specijalan ekonomski status u SAD. A to znači da spada u grupu neprofitnih organizacija zbog čega ne plaća porez. Niti cent i to još od 1966!

Naravno, sve bi to bilo u redu da je u pitanju amaterska ili humanitarna organizacija, ali NFL je prava mašina za proizvodnju para i spektakla koja je minule sezone obrnula neverovatnih 9,5 milijardi dolara! Verovatno više od mnogih država... Jednostavno, u pitanju je apsurd koji očigledno dozvoljava određenim uticajnim ljudima da zarađauju basnoslovne sume na račun radnog naroda Amerike.

Ljudima u Americi je, ma koliko voleli ovaj izuzetan sport, dojadilo da ih razne korporacije prave budalama. Dosta su gledali kako se bogati još više obogaćuju, dok običan narod polako tone. A, pošto je bez sumnje NFL zapravo korporacija koja zarađuje milijarde i čiji prvi čovek, Rodžer Gudel ima godišnju zaradu od 44.000.000 dolara, vreme je da se ovoj gluposti stane na rep. Upravo zato je uticajni republikanski senator, Džejson Čafec pod pritiskom javnosti i birača odlučio da konačno nešto učini te je pred poseban Komitet na razgovor pozvao upravo Gudela, što mnogi smatraju početkom rušenja ovog apsurda.

Eto, da ne mislite da samo u našim sportskim strukturama sede secikese i lezilebovići. Namnožilo ih se svuda, širom sveta.

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.