OTKRIVENA DUGO ČUVANA TAJNA: Stanković odabrao Inter pre Juvea, zbog toga je i došao u ZVEZDU

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020, 18:11

OTKRIVENA DUGO ČUVANA TAJNA: Stanković odabrao Inter pre Juvea, zbog toga je i došao u ZVEZDU

"Mistera" ubedio čuveni Manćini.

Dejan Stanković imao je sjajnu igračku karijeru, ali o njoj izbegava da priča od kada je prošle zime postao trener Crvene zvezde. Štaviše, skoro svako pominjanje tog perioda svog života on u startu "saseče", usmeravajući priču ka tome da je sada šef stručnog štaba, koji želi da govori o svojim igračima i o sebi u novoj ulozi.

Ipak, u najavi nedeljnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << meča protiv Rada napravio je izuzetak i otkrio zanimljivu anegdotu iz perioda oko 2004. godine, kada je iz Lacija prelazio u Inter.Poznato je da je tih sezona Juventus baš "zagrizao" da dovede Stankovića iz Rima, ali je on ipak odabrao drugačiji put, preko Milana, a razgovor o tome sa svojim bivšim saigračem, trenerom i prijateljom Robertom Manćinijem i dalje pamti.

- Kada sam iz Lacija prelazio u Inter pričalo se o Juventusu. Manćo mi je prišao i rekao: "Šta ćeš u Juventusu? Bićeš tamo deo sistema, a ako odeš u Inter imaćeš priliku da se upišeš zlatnim slovima u istoriju" - setio se Stanković.

U tom kontekstu, on uživa u uspesima sa Zvezdom, koju je vodio do rekordne tri uzastopne pobede u grupnoj fazi UEFA takmičenja.

- Pisati istoriju jednog kluba nešto je što imponuje svakome i mnogo mi je drago, pre svega zbog momaka, zbog navijača i zbog stručnog štaba naravno. Bez njih, ništa ne bi bilo ovako... Ne znam za podatke od 1992, ali rekao sam na konferenciji da svako ko dođe u Crvenu zvezdu, da li kao funkcioner, trener, igrač, sanja o tome da ispiše istoriju. Ja sam na početku, ali Zvezdino sam dete i znači mi svaka stavka prema kojoj sam upisan negde - istakao je Dejan Stanković.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Fabiola Paralo, devojka fudbalera Laga Žuniora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

MANĆINI ME JE UPITAO, ŠTA ĆEŠ TAMO?: Dejan Stanković otklonio večitu dilemu – zbog čega je prešao u Inter, a ne u Juventus!

Izvor: HotSport.rs, 29.Nov.2020, 00:24

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković imao je igračku karijeru za veliko poštovanje, ali o njoj vrlo retko govori otkako je seo na klupu srpskog šampiona. Na konferenciji pred utakmicu sa Radom, Deki je otkrio zanimljivu anegdotu vezanu za njegovu karijeru. Prisetio se trenutaka kada...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.