DA SE NE PONOVI JAVOR: Stanković želi tri boda protiv Rada, ali NEĆE da rizikuje

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020, 13:41

DA SE NE PONOVI JAVOR: Stanković želi tri boda protiv Rada, ali NEĆE da rizikuje

Crveno-beli dočekuju Građevinare u nedelju od 19 časova.

Fudbaleri Crvene zvezde vraćaju se obavezama u Superligi posle velike pobede od 2:0 nad Gentom u BelgijiCrveno-beli dočekaće ekipu Rada na stadionu ‘Rajko Mitić’ u nedelju od 19 časova, a očekivanja pred duel 16. kola Superlige Srbije izneo je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

– U ovom trenutku još uvek nismo sigurni da li će neko od igrača koji nisu putovali u Belgiju biti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << spreman za meč protiv Rada. Kada su Katai i Kanga u pitanju sigurno da nećemo rizikovati, Sanogo se polako vraća. Što se tiče Rodića čekamo ponovno testiranje, još uvek nismo sigurni da je Gobeljić maksimalno spreman, ukoliko budemo videli bilo kakav problem u naredna 24 sata ni sa njim takođe nećemo rizikovati – istakao jeStanković.

On se osvrnuo i na naporan ritam utakmica, ali i fizičku i psihološku iscrpljenost njegovih izabranika.

Očekivanja pred duel 16. kola Superlige Srbije u kojem Crvena zvezda dočekuje Rad izneo je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

🔴⚪️#fkczhttps://t.co/AKa6etlvuM

— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) November 28, 2020

– Fizički smo se dosta potrošili u Belgiji, uz to postoji i emotivno i psihološko pražnjenje. Imali smo kiks protiv Javora u jednoj sličnoj situaciji, tako da znamo šta nam je činiti. Pristup je veoma bitan, na tome svakodnevno radimo, jer kada je pristup pravi onda će i rezultat doći. U nekim situacijama igra ne može da bude briljantna posle ovakvog ritma, ali je bitan rezultat, razmišljamo samo o osvajanju nova tri boda.

Izabranici Dejana Stankovića upisali su i prvu pobedu na gostujućem terenu u Ligi Evrope ove sezone savladavši ekipu Genta rezultatom 2:0.

– Izuzetno sam srećan zbog mojih momaka, na utakmici protiv Genta dali su 110 posto, ostavili srce na terenu. Rezultat koji su ostvarili je naplata požrtvovanja, dana koji su proveli u karantinu. Pobeda nad jednim ovakvim klubom sa ozbiljnim budžetom i igračima je nama samo pokazatelj da možemo. Međutim idemo korak po korak, ne želim da postavljam cilj  kojim ćemo biti zadovoljni, želim da sve ostavimo otvoreno i vidimo dokle možemo da stignemo. Momcima sam posle utakmice rekao da je sa radom i ovakvim pristupom sve moguće – rekao je Stanković i dodao:

Sasuolo još nema poraz ove sezone posle osam kola, na drugom je mestu na tabeli, a danas (15.00) mu u goste stiže kandidat za titulu Inter koji ima tri boda manje. Nerazuri moraju da idu na pobedu, ali biće im teško – kvota na dvojku je 1,83, kec je 4,20, a iks 3,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sasuolo – Inter.

– Svaku utakmicu spremamo na specifičan način, ne može se uvek isto izgledati na terenu. Protivik ima ozbiljne kvaliteta koje se mi trudimo da neutrališemo. Da smo protiv Genta izašli visoko, u startu su njihovi napadači brži od nas, zašto bismo im dozvolili da koriste njihovo najjače oružje i da nas tako kazne. Mi smo se trudili da im usporimo napad, oduzmemo loptu na sredini terena, ukoliko u tome nismo uspevali onda je odbrana bila organizovana. U nekim situacijam je lepše istrajati u nečemu i pobediti, nego biti fenomenalan u polju i izgubiti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Stanković: Dobar pristup za nova tri boda

Izvor: RTS, 28.Nov.2020

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je da će njegov tim ići na pobedu protiv Rada u 16. kolu Superlige. . Crveno-beli dočekuju sutra Rad na stadionu "Rajko Mitić" od 19 sati..."Fizički smo se dosta potrošili u Belgiji, uz to postoji i emotivno i psihološko...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.