OSalivenovih 1,1 miliona funti rekordna zarada u jednoj sezoni

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 16:22

O'Salivenovih 1,1 miliona funti rekordna zarada u jednoj sezoni

Sedmostruki svetski šampion Roni O'Saliven zaradio je ove sezone više od 1,1 miliona funti od nagrada na turnirima, što je rekordna zarada za jednu sezonu.

O'Saliven je ove sezone osvojio pet turnira, drugi put u 32-godišnjoj karijeri i zaradio je ukupno 1.141.500 funti.

Do kraja sezone ostala su još tri takmičenja, pa O'Saliven, koji se smatra najboljim snukerašem svih vremena, ima priliku da zaradi i više.

On je u sredu osvojio masters u Saudijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Arabiji i zaradio 250.000 funti sa tog turnira. U finalu je pobedio aktuelnog svetskog šampiona Luku Bresela 5:2.

Osim titule u Rijadu, O'Saliven je ove sezone osvojio i Masters u Šangaju, Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva, Masters i Svetski Gran pri.

Ove sezone igrao je na 11 turnira, a propustio je Evropski masters, Otvoreno prvenstvo Velike Britanije, Otvoreno prvenstvo Severne Irske, Šut aut, Otvoreno prvenstvo Škotske, Otvoreno prvenstvo Velsa i Masters u Nemačkoj.

Prethodni rekord u zaradi u jednoj sezoni držao je Džad Tramp, koji je u sezoni 2018/2019 zaradio 1.093.900 funti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

O’Salivenova rekordna zarada od nagrada na turnirima u jednoj sezoni

Izvor: Danas, 08.Mar.2024

Sedmostruki svetski šampion Roni O'Saliven zaradio je ove sezone više od 1,1 miliona funti od nagrada na turnirima, što je rekordna zarada za jednu sezonu u snukeru.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.