OKSCG: Prvo rešiti državno pitanje

Izvor: B92, 01.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OKSCG: Prvo rešiti državno pitanje



Predsedništvo Olimpijskog komiteta Srbije i Crne Gore odlučilo je da ne zakazuju Izbornu skupštinu OK SCG, dok se ne reši političko pitanje države, ali da se "započne sa procedurom organizovanja".

Na inicijativu Veslačkog saveza SCG u dnevni red sednice, pod tačkom "razno", uvršteno je i pitanje sazivanje Izborne skupštine Olimpijskog komiteta, kako bi se izabrao novi predsednik i članovi Predsedništva.

Predstvanik Veslačkog saveza SCG Nebojša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ilić izjavio je da je stav njegovog Saveza da Olimpijski komitet ne treba da bude opterećen personalnim problemima.

"Smatramo da Izborna skupština treba da bude do kraja godine, ali da treba da se biraju i članovi predsedništva", rekao je Ilić.

Član Predsedništva OK SCG Radmilo Armenulić nije se složio sa takvim mišljenjem.

"Sačekao bih referendum u Crnoj Gori koji je najavljen za februar, mart. Čisto iz praktičnih razloga. Šta bi to novo predsedništvo i predsednik mogli da urade za dva, tri mešeca. Ipak, trebalo bi da sačekamo rasplet na nivou države", kazao je Armenulić.

Predstavnik Odbojkaškog saveza SCG Nenad Golijanin naglasio je da ne vidi nijedan razlog "za ishitrenu odluku o sazivanju Izborne skupštine".

"Takva odluka bila bi ispred odluke države. Sport nije oštećen. Ne vidim šta bi izbori doneli, osim da proverimo našu moralnu stranu", rekao je Golijanin i dodao da smatra da je "on lično" dobro obavljao posao u Predsedništvu.

Potpredsednik OK SCG Bora Stanković saglasio se da ne treba precizirati datum održavanja, pre rešenja političke situacije, dok je Snežana Lakićević Stojačić (na slici) dodala da treba razgovarati sa ljudima iz Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), "jer sport treba da bude poslednje što će razdvojiti dve zemlje".

Vršilac duznosti predsednika OK SCG Ivan Ćurković, na kraju je zaključio da Olimpijski komitet treba da "uđe u proceduru" za organizaciju Izborne skupštine i da se upute pisma savezima kako bi se i oni izjasnili.

Takođe je zaključeno da je neophodno obaviti razgovor sa COK-om i da se "sednica Skupštine ne oroči datumom".

Predsedništvo je pored toga na današnjoj sednici smenilo predsednika Komisije za informisanje Gradimira Brankovića i na predlog vršioca dužnosti Ivana Ćurkovića, na to mesto postavilo Marka Markovića, nekadašnjeg novinara RTS-a.

Prihvaćen je predlog Komisije za programska pitanja o sprovodjenju projekta "Peking 2008", kojim je procenjeno da je u 2006. godini potrebno 1.500.000 evra, kako da bi sportisti bili prisutni na velikim takmičenjima i mogli da ispune olimpijske norme.

Usvojen je predlog da se osnuje Olimpijski fond sa početnim kapitalom od 30.000 dinara, kao i da predsednik Sportskog saveza Srbije Vojislav Tabački zameni u Predsedništvu Sinišu Krajčinovića koji je nedavno podneo ostavku u SSS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.