OGLASIO SE NOVAK ĐOKOVIĆ: Ništa od Amerike, neću igrati u Indijan Velsu i Majamiju (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2022, 08:06

OGLASIO SE NOVAK ĐOKOVIĆ: Ništa od Amerike, neću igrati u Indijan Velsu i Majamiju (FOTO)

Do poslednjeg časa se čekalo odobrenje Centra za kontrolu i prevenciju bolesti

Dileme više nema, Novak Đoković neće igrati na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, što je potvrdio na svom tviter profilu.  Iako se drugi reket sveta našao u žrebovima za pomenuta dva turnira, na njima ipka neće učestvovati.

Razlog su postojeća pravila u vezi sa koronavirusom i putovanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Sjedinjene Američke Države. Ona onemogućavaju Novakov ulazak u zemlju, s obzirom na to da nije vakcinisan.

, ali se propisi nisu promenili u korist doskorašnjeg broja jedan.

While I was automatically listed in the @BNPPARIBASOPEN and @MiamiOpen draw I knew it would be unlikely I’d be able to travel. The CDC has confirmed that regulations won’t be changing so I won't be able to play in the US. Good luck to those playing in these great tournaments 👊

Novak Djokovic (@DjokerNole) March 9, 2022

- Iako sam bio na listi igrača za turnire, znao sam da pravila vezana za ulazak u Sjedinjene Američke Države mi neće dopustiti da putujem. Ipak, COVID pravila se uvek menjaju i hteo sam da sačekam da li će biti ikakvih promena. Danas sam dobio potvrdu da pravila neće biti izmenjenja što znači da neću biti u mogućnosti da igram u Sjedinjenim Američkim Državama. Znam da su moji navijači želeli da budem deo turnira, nadam se da ću se ubrzo vratiti na teren. Srećno svima koji su deo sjajnih turnira u SAD - napisao je Đoković na svom Twiter profilu.

Posle ovakvog ishoda, jasno je da Đoković preskače američku turneju (Indijan Vels 10.3-20.3, Majami 21.3 – 3.4) i ostaje mu da se priprema za ostatak sezone.

U ovom momentu nije potpuno jasno na kojim turnirima će moći da igra, računajući i preostala tri Grend slema – Rolan Garos, Vimbldon i US open.

Novak je poslednji put na terenu bio u Dubaiju, gde je ispao u četvrtfinalu od Jiržija Veselog. Prethodno nije mogao da nastupi na Australijan openu zbog toga što nije primio vakcinu protiv koronavirusa..

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Srećno svima: Đoković o neodlasku na američke turnire

Izvor: Luftika.rs, 10.Mar.2022

Novak Đoković oglasio se nakon potvrde da ove godine neće zaigrati na turnirima u  Indijan Velsu i Majamiju.. – Iako sam automatski bio prijavljen, znao sam da su male šanse da će mi put biti dozvoljen- CDC (Centar za kontrolu i prevenciju bolesti u SAD) je potvrdio da se pravila neće menjati,...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.