ODLUČENO: Evo koja životinja je maskota Prvenstva Evrope u fudbalu

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 18:42

ODLUČENO: Evo koja životinja je maskota Prvenstva Evrope u fudbalu

Turnir će se održati u Nemačkoj.

Meda je postao zvanična maskota Evropskog prvenstva 2024. godine koje će biti održano u Nemačkoj.

Prvo pojavljivanje maskote biće na večerašnjoj prijateljskoj utakmici između Nemačke i Kolumbije.

- Kao roditelj, znam koliko je važno zaokupljati maštu dece, a sa uvođenjem naše maskote turnira, nadamo se da ćemo stvoriti zabavan i prepoznatljiv lik koji će ih inspirisati - rekao je direktor Organizacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odbora turnira Filip Lam, bivši fudbaler Bajerna i reprezentacije Nemačke.

📸 Euro 2024 official mascot pic.twitter.com/Vp7t5EH8NL

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) June 20, 2023

Većina je bila zadovoljan izvorom, ali bilo je i onih koji su smatrali da je moralo biti duginih boja kao podrška LGBT osobama.

Evropsko prvenstvo biće igrano od 2. juna do 2. jula 2024. godine u Nemačkoj. Gradovi domaćini biće Berlin, Minhen, Dortmund, Gelzenkirhen, Štutgart, Hamburg, Dizeldorf, Keln, Lajpcig i Frankfurt.

Ukoliko Srbija izbori plasman, naći će se na smotri najboljih selekcija Evrope posle 24 godine. Žreb za grupe, za EP, biće održan u decembru ove godine, po okončanju kvalifikacija.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Klaudija Romani, navijačica Milana

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.