ODLAZAK LEGENDE: Preminuo Kes Rijvers

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 22:04

ODLAZAK LEGENDE: Preminuo Kes Rijvers

Sa PSV-om osvojio tri titule, dva kupa i Kup UEFA.

Bivši holandski fudbaler i selektor nacionalnog tima Kes Rijvers preminuo je u 98. godini, saopštio je danas njegov bivši klub PSV Ajndhoven. Vezista Rijvers je od 1946. do 1960. godine za reprezentaciju Holandije odigrao 33 utakmice i postigao 10 golova, a takođe je osvojio titulu francuske Lige 1 sa Sent Etjenom 1957. godine. Rijvers je tokom igračke karijere igrao za Sent Etjen, Fejnord i NAC Bredu.

Kao selektor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << holandske reprezentacije od 1981. do 1984. godine, debitovao je na međunarodnoj sceni igračima kao što su Frank Rajkard, Marko van Basten i Rud Gulit. Na klupi PSV-a, osvojio je tri nacionalna prvenstva, dva Kupa Holandije i Kup UEFA 1978. godine.

 - Smrću Kesa Rijversa, klub i holandski fudbal su izgubili veliku ikonu - navodi se u saopštenju kluba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminula legenda holandskog fudbala

Izvor: B92, 04.Mar.2024

Bivši holandski fudbaler i selektor nacionalnog tima Kes Rijvers preminuo je u 98. godini, saopštio je njegov bivši klub PSV Ajndhoven...Vezista Rijvers je od 1946. do 1960. godine za reprezentaciju Holandije odigrao 33 utakmice i postigao 10 golova, a takođe je osvojio titulu francuske Lige 1 sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.