Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2020, 22:08

Novogodišnja turneja Četiri skakaonice: Bez navijača na tribinama

Stigla potvrda od organizacionog odbora takmičenja u Oberstdorfu

Po prvi put u svojoj 68 godina dugoj istoriji, tradicionalni turnir Četiri skakaonice održaće se pred praznim tribinama. Najbolji ski skakači nadmetaće se za prestižnu nagradu “Zlatni orao” bez “vetra u leđa” koji dolazi iz podnožja skakaonica.

Turnir Četiri skakaonice tradicionalno ne zaobilazi domaćinstva s kraja decembra i početka januara, a ljubitelji skijaških skokova prikovani >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su za male ekrane dok traje praznična euforija. Ova godina neće biti nalik nijednoj prethodnoj. Bez huka sa tribina, frenetične podrške, hiljada zastava i poneke baklje, Novogodišnja turneja za pasionirane ljubitelje zimskih sportova, a naročito ski skokova, jednaka je zimi bez snega za decu. Danas je navijačima srušen sneško.

Organizacioni odbor takmičenja u Oberstdorfu, koji je prva stanica Novogodišnje turneje, objavio je u ponedeljak da se odustaje od plana da se navijači puste na tribine u ograničenom broju. Ostala tri domaćina turnira Četiri skakaonice, Garmiš - Partenkirhen, Insbruk i Bišofshofen već su pre nekoliko nedelja najavili da planiraju događaje bez gledalaca.

"Zaista boli, ali moramo teškog srca da saopšimo da će se Novogodišnja turneja održati bez prisustva gledalaca. Ono što još više boli je činjenica da smo zajedno sa Nemačkim skijaškim savezom i lokalnim zdravstvenim vlastima razvili dobar korona-koncept i bili smo optimisti do samog kraja“, objašnjava doktor Peter Kruijer, predsednik skijaškog kluba u Oberstdorfu i predsednik organizacionog odbora.

Nakon što su u Bavarskoj nedavno uvedena stroga ograničenja, uključujući zabranu gledalaca na profesionalnim sportskim priredbama do najmanje 20. decembra, organizacioni odbor više nije imao šanse.

"Uzimajući u obzir kontinuirano visoku stopu zaraze u Bavarskoj i nedavne odluke Vlade Nemačke, jednostavno moramo pretpostaviti da će ta ograničenja i dalje biti na snazi i nakon Božića. Zbog toga nam nedostaje pouzdanost planiranja i osnova za događaj sa gledaocima. To je šteta, jer smo kao organizacioni odbor učinili sve što smo mogli da sprovedemo otvaranje sa ograničenim brojem navijača na tribinama“, rekao je Florijan Štern, izvršni direktor Skisporta i generalni sekretar takmičenja u Oberstdorfu.

Potražnja za ulaznicama bila je ogromna i svih 2.500 raspoloživih ulaznica za takmičenje je rasprodato u roku od sat vremena, za kvalifikacije je već prodato oko 2.000 karata. Kao što je i obećano, vlasnici ulaznica sada će dobiti povraćaj novca.

"To se radi automatski putem agencija za prodaju karata. Molimo ljubitelje skijaških skokova za strpljenje", rekao je Štern.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.